Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Έλλειψη υποδομών και εγκατάλειψη χωριών τα μεγάλα «αγκάθια» του Δήμου Αγρινίου, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν περισσότεροι από 1.000 δημότες
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Έλλειψη υποδομών και εγκατάλειψη χωριών τα μεγάλα «αγκάθια» του Δήμου Αγρινίου, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν περισσότεροι από 1.000 δημότες

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Έλλειψη υποδομών και εγκατάλειψη χωριών τα μεγάλα «αγκάθια» του Δήμου Αγρινίου, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν περισσότεροι από 1.000 δημότες

Με ανεπάντεχα μεγάλη συμμετοχή και μάλιστα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ολοκληρώθηκε η πρώτη καταγραφή των απόψεων των δημοτών

μέσω του νέου μοντέλου που ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά», Κώστας Πιστιόλας, έχει υιοθετήσει εγκαθιστώντας σχετική εφαρμογή στον προσωπικό του ιστότοπο.

Πρόκειται για άτυπη ηλεκτρονική σφυγμομέτρηση, που μπορεί μεν να μην πληροί τα αυστηρά κριτήρια της στατιστικής επιστήμης, ωστόσο αποτελεί, όταν η συμμετοχή είναι τόσο μεγάλη, έναν ασφαλή οδηγό συνδιαμόρφωσης της πολιτικής της παράταξης, καθώς οι δημότες ελεύθερα, ανεμπόδιστα, ανώνυμα και χωρίς την παραμικρή εξάρτηση, έχουν πλέον τον δίαυλο επικοινωνίας και έκφρασης των δικών τους απόψεων.

Με περισσότερες από χίλιες καταγραφές, οι δημότες απάντησαν στο ερώτημα «Ποιο εκτιμάτε πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου Αγρινίου σήμερα;», κατατάσσοντας την έλλειψη υποδομών στην κορυφή, με ποσοστό 26%.

Αίσθηση, όμως, προκαλεί η δεύτερη θέση, με την εγκατάλειψη των χωριών να παίρνει ποσοστό 21%, κάτι που καταδεικνύει τη μεγάλη δυσαρέσκεια των κατοίκων στις Δημοτικές μας Κοινότητες για τον τρόπο με τον οποίο τα χωριά τους έχουν αντιμετωπιστεί όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που θα πρέπει τουλάχιστον να προβληματίσει τη Δημοτική Αρχή. Πόσο μάλλον όταν στην επικαιρότητα αυτές τις ημέρες, εκτός απ’ το θέμα της εθνικής οδού Αγρινίου – Καρπενησίου, βρέθηκε και η περίπτωση της πλήρους εγκατάλειψης της ευρύτερης περιοχής της Μακρυνούς, με τους κατοίκους να διακηρύσσουν πως θα απέχουν απ’ τις ευρωεκλογές, διαμαρτυρόμενοι για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που δυόμιση χρόνια μετά της θεομηνία εξακολουθούν να επικρατούν, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την υποδομή οδοποιίας.

Ακολουθεί το κυκλοφοριακό/στάθμευση με 16% και η σχολική στέγη με 11%, ενώ συγκεντρωτικά το ανύπαρκτο διεκδικητικό πλαίσιο, η απουσία επιχειρησιακού σχεδιασμού και η μη αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, καταλαμβάνουν ποσοστό 14%.

Σε σχετική του δήλωση ο Κ. Πιστιόλας, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση, τόνισε την αξία αυτής της αλληλεπίδρασης με τους δημότες, σημειώνοντας ότι η δημοτική παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» θα αναλύσει τώρα και θα αξιοποιήσει τα συμπεράσματα που προκύπτουν.

Από σήμερα στο Κώστας Πιστιόλας - ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ (kostaspistiolas.gr) υπάρχει νέο ερωτηματολόγιο, στο οποίο οι δημότες καλούνται να καταθέσουν τη γνώμη τους για τα θέματα που εκτιμούν ότι η παράταξη θα πρέπει να εστιάσει περισσότερο.


https://lepantortv.gr/media/images/dhmoskophsh.jpg

 

Έχει διαβαστεί 307 φορές