Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας Όλγας Γκιάφη

Με χαρά υποδέχτηκαν σήμερα το πρωί 22/2/2024 οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου την Ελληνοαμερικάνικη Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος.

Η Ελληνοαμερικάνικη Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης είναι μια ομάδα εθελοντών με βάση τη Ναύπακτο που δραστηριοποιούνται όμως σε όλη την επικράτεια. Η προσφορά και η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο είναι το κίνητρο που τους ωθεί να πραγματοποιούν δράσεις ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Οι εθελοντές έδειξαν στους μικρούς μαθητές διάφορα εργαλεία διάσωσης και τους εκπαίδευσαν πως να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

Εντυπωσιασμένα τα παιδιά άκουσαν με προσοχή τα όσα έλεγαν οι εθελοντές αποκομίζοντας πολλές  χρήσιμες πληροφορίες, με το αίσθημα του εθελοντισμού να υπερτερεί.

H Διευθύντρια  του 4ου  Δημοτικού Σχολείου Όλγα Γκιάφη αναφέρει:

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΣ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣ ΤΟ ΕΓΩ", με την ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Σήμερα , Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, διαμέσου του κ. Σωτήρη Καρέλη –γονέα δύο μαθητών μας αλλά και μέλους της– η ΕλληνοΑμερικανική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης , με τον επικεφαλής της,  κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο και με ένα ακόμη μέλος της, τον κ. Καπεντζώνη επισκέφθηκαν τη σχολική μας μονάδα, στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής ενημερωτικής συνάντησης με τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων.

Μιλώντας μας για το πολυσήμαντο έργο και τις πολύπλευρες δράσεις της ομάδας, μάθαμε για τη στήριξή της –σε παροχή τέτοιου εξοπλισμού που να σώζει ανθρώπινες ζωές– από την Αμερική και ιδιαιτέρως από τον Αμερικανό Μπομπ Τρότερ.

Εξοπλισμός σύγχρονος, όπως: διασωστικά και δασοπυροσβεστικά κράνη, μάσκες αναπνευστικής προστασίας, πυρίμαχες στολές, εργαλεία απεγκλωβισμού, θερμικές κάμερες και πολλά ακόμη.

Να τονιστεί, στο σημείο αυτό, πως όλη αυτή η προσπάθεια στηρίζεται  στον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν ως σκοπό να βοηθούν, να συνδράμουν στο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας, να είναι παρόντες σε, φυσικές ή μη, καταστροφές, σε διασώσεις, σε έρευνες, ΟΠΟΥ ΔΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗ!

Ευελπιστώντας πως η δύναμη του εθελοντισμού και το αδιαμφισβήτητο παράδειγμά του, θα αποτελέσει  εφαλτήριο προς μίμηση για τους μικρούς μας μαθητές –πολίτες του ΑΥΡΙΟ– επαινούμε την προσπάθεια όλων όσοι τάσσονται στο «ΕΜΕΙΣ» και όχι μόνο στο «ΕΓΩ».

Και τους ευχαριστούμε από καρδιάς γι’ αυτό!


Δηλώσεις και πλάνα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Lepanto tv στις 20.30

Έχει διαβαστεί 1248 φορές