Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Εμβόλιο κορωνοϊού: Κι όμως οι αρνητές στην Αχαΐα επιμένουν
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Εμβόλιο κορωνοϊού: Κι όμως οι αρνητές στην Αχαΐα επιμένουν

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Εμβόλιο κορωνοϊού: Κι όμως οι αρνητές στην Αχαΐα επιμένουν

Χαμός με τα εμβόλια

Ο νομός της Αχαΐας έχει σχεδόν επιστρέψει στους ρυθμούς που είχε στα τέλη της περασμένης άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού, σε ότι αφορά την εμβολιαστική διαδικασία.

Τα εμβόλια που γίνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση πλέον έχουν ξεπεράσει τα 2.000, όπως για παράδειγμα την Πέμπτη, που έφτασαν τα 2.328 στο σύνολο τους. Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και δείχνει ότι το κτίσιμο του τείχους της ανοσίας όχι μόνο απέχει αρκετά, αλλά είναι δύσκολο ακόμα να το πιάσουμε.

Τα περισσότερα από τα εμβόλια που γίνονται αφορούν την τρίτη δόση, δηλαδή έχουν να κάνουν, με αυτούς που έχουν ήδη έναν πλήρη εμβολιασμό και μια ανοσία η οποία όμως τελειώνει αφού έχει περάσει ένα συγκεκριμένο διάστημα από την δεύτερη δόση.

Δεν έχουν να κάνουν έτσι τόσο με την πρώτη δόση, κάτι που δείχνει ότι οι αρνητές παραμένουν σε μεγάλο ποσοστό στην στάση που έχουν, παρά την έξαρση των κρουσμάτων και παρά τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, με το κλοιό να έχει γίνει για αυτούς πλέον αρκετά στενός.  

Για παράδειγμα την Πέμπτη όπου έγιναν 2.328 εμβόλια τα 1.377 από αυτά αφορούσαν την τρίτη δόση. Μόλις τα 721 την πρώτη δόση και τα 254 την δεύτερη δόση. Το παράδειγμα αυτό είναι χαρακτηριστικό και τα στοιχεία ενδεικτικά της τάσης που υπάρχει.

Τα άτομα που έχουν κάνει την δεύτερη δόση και για τα οποία έχει ανοίξει η πλατφόρμα για να κλείσουν το τρίτο ραντεβού, κυρίως προχωρημένης ηλικίας σπεύδουν για να δώσουν μία νέα παράταση της ανοσίας τους, φοβούμενοι προφανώς την έξαρση και τους θανάτους στα νοσοκομεία που συνεχώς γίνονται περισσότεροι.

Δεν υπάρχει όμως η τάση αυτή σε μεγάλο βαθμό στις άλλες δύο δόσεις και κυρίως για την πρώτη. Κάτι που επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι ισχυρό στην Αχαΐα και ότι τα μέτρα περιορισμού της κυβέρνησης δεν έχουν τελικά μετατραπεί σε κίνητρο για να πάνε να κάνουν το εμβόλιο.


Έχει διαβαστεί 790 φορές