Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Εμπρησμοί οι περισσότερες πυρκαγιές με τεράστιες ζημίες σε όλο το νησί
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Εμπρησμοί οι περισσότερες πυρκαγιές με τεράστιες ζημίες σε όλο το νησί

από Lepanto RTV
Εμπρησμοί οι περισσότερες πυρκαγιές με τεράστιες ζημίες σε όλο το νησί

Δραματική νύχτα για το νησί

Την πεποίθηση ότι για μια ακόμα φορά η Ζάκυνθος δέχεται επίθεση από άγνωστα δίκτυα εμπρηστών που δρουν σχεδόν ανεξέλεγκτα εδώ και χρόνια σε όλη την ελληνική επικράτεια, εκφράζουν φορείς και απλοί πολίτες του νησιού μετά το μπαράζ πυρκαγιών που ξεσπούν σε διάφορα σημεία του νησιού εδώ και τρείς ημέρες.

Από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 11 Αυγούστου έως και σήμερα το βράδυ της Κυριακής 13 Αυγούστου, έχουν ξεσπάσει δεκάδες εστίες πυρκαγιών στο Βραχιώνα, τις Βολίμες, στον Κοιλιωμένο, τον Αγαλά, το Καλαμάκι και το Βασιλικό, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται από μέτωπο σε μέτωπο σπαταλώντας χρόνο και ανθρώπινο δυναμικό.

Οι ζημιές αποτιμώνται πλέον σε μερικές χιλιάδες στρέμματα δάσους και αγροτοκαλλιεργειών αλλά και σε υποδομές ηλεκτρικών και τηλεφωνικών δικτύων. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι έχουν προκύψει εστίες πυρκαγιών σε κατοικημένες περιοχές στις Βολίμες, στο Καλαμάκι και στο Βασιλικό που θα μπορούσαν να βλάψουν εμφανώς και τουριστικές εγκαταστάσεις και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τις αρχές και τους επιχειρηματίες.

Επίσης πολλές εστίες έχουν προκύψει κοντά σε πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος γεγονός που είχε ως αποτέλσμα να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση για πολλές ώρες σε ορισμένες περιοχές και να προκαλείται μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνικοοικονομική ζωή του νησιού.

Η πολιτεία δείχνει για πρώτη φορά αποδυναμωμένη σε εναέρια μέσα και αυτό έχει ως συνέπεια την περιορισμένη ισχύ των προσπαθειών παρά τις φιλότιμες ενέργειες του ανθρώπινου παράγοντα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το πως και το γιατί δεν λειτουργούν μηχανισμοί παρακολούθησης των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων στα δάση του νησιού μας ώστε να προλαμβάνουν την εκδήλωση των πυρκαγιών.

Μέχρι αυτή την ώρα υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περί εντοπισμού προσώπων που κινούνται ύποπτα εδώ και μέρες σε δασόδρομους του νησιού αλλά τίποτα δεν έχει προκύψει επίσημα τουλάχιστον από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πηγή: ermisnews.gr

Έχει διαβαστεί 1384 φορές