Η ομάδα εκπαιδευομένων και η Διευθύντρια του ΣΔΕ συμμετείχαν ως ενεργοί πολίτες, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική υγεία της τοπικής κοινωνίας.
Δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, για το θέμα της πρόληψης των ναρκωτικών στη Ναύπακτο, σπουδαστές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, συμμετείχαν ενεργά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και την Διευθύντρια του Σχολείου Ισμήνη Καβαλάρη, στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ισότητας στο κτίριο Ναυπακτία το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025.
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ναυπακτίας, με τίτλο «Όταν η σιωπή σπάει… τα παιδιά δεν χάνονται: Χωρίς ουσίες – Χωρίς φόβο – Με επιλογές ζωής».
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Εκκλησίας, της επιστημονικής κοινότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών, θέτοντας ουσιαστικές ερωτήσεις και καταθέτοντας τις δικές τους απόψεις.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρόπους ενίσχυσης των παιδιών και των οικογενειών ώστε να μη μένουν εκτεθειμένα σε συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, με έμφαση στη συνεργασία όλων των θεσμών. Η συμμετοχή του ΣΔΕ Ναυπάκτου εντάσσεται στη συνεχή προσπάθεια του σχολείου να καλλιεργεί ήπιες δεξιότητες στους ενήλικες εκπαιδευόμενους, ενισχύοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή.




