Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Συνέθεσαν τροπάρια… για τους νοσούντες από κορονοϊό!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Συνέθεσαν τροπάρια… για τους νοσούντες από κορονοϊό!

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Συνέθεσαν τροπάρια… για τους νοσούντες από κορονοϊό!

Εκλιπαρούν και για την υγεία του Μητροπολίτη Κοσμά

Εδώ και μήνες ο «υμνογράφος» Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης είχε συνθέσει τροπάρια… κατά του κορονοϊού. Είναι γνωστή η άρνηση   της πανδημίας   και της μη συμμόρφωσης με οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο, από διάφορες πληθυσμιακές ομάδες! Οι ίδιοι είναι και εναντίον των εμβολίων, τα οποία σαφώς έχουν στόχο να μας περάσουν το «τσιπάκι» της χειραγώγησης!  Στους «αρνητές» και «αμφισβητίες» συμπεριλαμβάνεται σημαντική μερίδα θρησκευομένων (στην Πάτρα όλοι αυτοί αποτελούν τον «πονοκέφαλο» για τον Μητροπολίτη), που δεν λέει να χωνέψει τα μέτρα και τα εμβόλια. Εφευρίσκονται, μάλιστα, και ευφάνταστοι τρόποι παρακίνησης των «πιστών» να μην κάνουν τα εμβόλια, όπως η υμνογραφία!

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο …αντιεμβολιαστικά τροπάρια που συνέθεσε ο μουσικός Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης, ο οποίος μάλιστα αναφέρεται … ως πρώην ροκάς!

Στα τροπάρια αυτά οι «πιστοί» προτρέπονται να μην εμβολιαστούν με το «δεινόν και δόλιον εμβόλιον», το οποίο έχει προετοιμαστεί ειδικά για την «ζημία» ψυχής και σώματος και έχει παρασκευασθεί υπό ανόμων εταιρειών από υλικό εκτρώσεων.  Μάλιστα ο υμνογράφος  Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης, έχει συνθέσει και τροπάρια υπέρ υγείας του ασθενούντος από κορωνοϊό και διασωληνωμένου Μητροπολίτη  Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος και στην μητρόπολη του το αντιεμβολιαστικό κίνημα καλά κρατεί (στο Αγρίνιο τουλάχιστον δέκα ιερείς είναι αρνητές).

 

ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ

 

Μεγαλυνάριο

Σῶτερ ἀπὸ κλίνης ὀδυνηρᾶς, ἔγειρον ἐν τάχει, ἱεράρχην σου τὸν Κοσμᾶν, τὸν τῆς Αἰτωλίας, καὶ τῆς Ἀκαρνανίας, νοσοῦντα ἀρχιθύτην, ὅνπερ θεράπευσον.

Ἦχος β´. Οἶκος τοῦ Ἐφραθᾶ.

Σῶτερ ὀδυνηρᾶς, ἀνάστησον ἐκ κλίνης, Κοσμᾶν τὸν ἱεράρχην, καὶ δὸς αὐτῷ ὑγείαν, ἐκ νόσου καὶ κακώσεως.

Μνήσθητι Ἰησοῦ, Κοσμᾶ ἀρχιερέως, καὶ δὸς αὐτῷ ὑγείαν, ἵνα σε μεγαλύνῃ, Χριστὲ ἀπειροδύναμε.

Ἦχος δ´. Ὁ ἐξ ὑψίστου κληθείς.

Ὑπὲρ ὑγείας Κοσμᾶ ἀρχιερέως, Χριστὸν ἱκετεύσωμεν πάντες ὀρθόδοξοι, Ἀκαρνανίας ἐφόρου τε, καὶ Αἰτωλίας, ὅτι ἐν κλίνῃ τανῦν κατάκειται, νόσου καὶ ἐκδέχεται τὴν ῥῶσιν ἄνωθεν, καὶ τὴν ταχεῖαν ἐνίσχυσιν, καὶ θεραπείαν· καὶ γὰρ τῶν νόσων ψυχῆς καὶ σώματος, Χριστὸς ὁ μόνος ἰατρός ἐστιν, ὁ δυνάμενος τάχος ἰάσασθαι, τοῦ αὐτοῦ ἀρχιθύτου, ἀῤῥωστίαν τὴν τοῦ σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για κανέναν άλλο αρχιερέα ή κληρικό που νόσησε από κορωνοϊό και νοσηλεύτηκε δεν συνετέθησαν τροπάρια υπέρ υγείας, παρά μόνον για τον Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά.


Έχει διαβαστεί 930 φορές