Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Γρηγόρης Αλεξόπουλος προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Η Δυτική Αχαΐα χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση και σύσταση ειδικού τμήματος Ο.Π.Κ.Ε.»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Γρηγόρης Αλεξόπουλος προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Η Δυτική Αχαΐα χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση και σύσταση ειδικού τμήματος Ο.Π.Κ.Ε.»

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Γρηγόρης Αλεξόπουλος προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Η Δυτική Αχαΐα χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση και σύσταση ειδικού τμήματος Ο.Π.Κ.Ε.»

Τα μείζονα ζητήματα της ασφάλειας και της παραβατικότητας που αντιμετωπίζει η Δυτική Αχαΐα έθεσε με επιστολή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος

    Σε συνέχεια αυτής πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου, ο οποίος κατά το προγενέστερο διάστημα είχε προβεί σε έναν κύκλο επαφών με τις τοπικές υπηρεσίες αστυνόμευσης, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να σχεδιαστούν άμεσα λύσεις. Στην ειδική σύσκεψη, συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο Αντιστράτηγος ε.α. και συνεργάτης του Υπουργού κ. Γεώργιος Γαλιάτσος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Νικόλαος Πετρόπουλος, ενώ διαδικτυακά στη συζήτηση συμμετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Ανδρέας Τσαπικούνης, και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ταξίαρχος κ. Θεόδωρος Τσάτσαρης.

Αρχικά, οι συνεργάτες του Υπουργού ενημερώθηκαν εκτενώς για την υφιστάμενη κατάσταση στη Δυτική Αχαΐα, την εκδήλωση περιστατικών παραβατικότητας και ανομίας από συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, όπως και άλλες συνήθεις έκνομες ενέργειες που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα και οι οποίες έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στον Υπουργό. Ο κ. Αλεξόπουλος από την πλευρά του, ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή, την εντατικοποίηση των περιπολιών και των ελέγχων για την αποτροπή κλοπών, καταστροφών σε δημόσιες δομές και την ουσιαστική αντιμετώπιση του παρεμπορίου. Επιπρόσθετα, εξέφρασε την ανάγκη στελέχωσης των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών με επιπλέον προσωπικό και μέσα και ειδικότερα τη σύσταση Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), εκτιμώντας ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση συμβάντων και στην τόνωση του αισθήματος της ασφάλειας των δημοτών μας.

Οι συνεργάτες του Υπουργού, άκουσαν με προσοχή τα όσα έθεσαν, τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα ανώτατα στελέχη των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών, δηλώνοντας πως ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στη Δυτική Αχαΐα, την οποία μάλιστα παρακολουθεί στενά. Επιπλέον, υπήρξε δέσμευση για την λήψη άμεσων μέτρων, για την προστασία των πολιτών και την εδραίωση της έννομης τάξης στην περιοχή, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης που επιχειρείται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για την επίτευξη δε του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος και την επίλυση των ζητημάτων, συμφωνήθηκε η συνεργασία και από τις δυο πλευρές να είναι στενή.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, σημείωσε πως «Σήμερα θέσαμε σε υψηλό θεσμικό επίπεδο όλο το φάσμα των ζητημάτων που αφορούν στην ασφάλεια των δημοτών μας. Ζήτησα αύξηση στις περιπολίες στην περιοχή μας και τη σύσταση τμήματος Ο.Π.Κ.Ε. για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων μορφών παραβατικότητας. Στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας και σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Διεύθυνση της Αστυνομίας θα συνδράμουμε, με κάθε τρόπο, για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ευημερίας της τοπικής μας κοινωνίας. Η ριζική αντιμετώπιση της παραβατικότητας, δεν είναι μόνο αδήριτη ανάγκη, ούτε μόνο δείγμα του πολιτισμού μας, είναι βαθιά μας δέσμευση την οποία θα φέρουμε εις πέρας όλοι μαζί».

 

Έχει διαβαστεί 389 φορές