Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Η Ιόνια οδός «άνοιξε» ορέξεις για αγορά ακινήτων
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Η Ιόνια οδός «άνοιξε» ορέξεις για αγορά ακινήτων

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Η Ιόνια οδός «άνοιξε» ορέξεις για αγορά ακινήτων

Ειδικά για Β' κατοικία

Ασφαλέστερος δρόμος και μειωμένες αποστάσεις, φέρνουν αυξημένη προσφορά και ζήτηση, κυρίως για εξοχικές κατοικίες, αλλά και στο κομμάτι του τουρισμού.

Ο νέος οδικός άξονας, από Αντίρριο έως Ιωάννινα, σε συνδυασμό με τη δημιουργία της Πατρών-Αθηνών και της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, δημιουργούν νέα δεδομένα -τουλάχιστον σε επίπεδο εκτιμήσεων- στην εγχώρια κτηματαγορά, η οποία την τελευταία οκταετία βρίσκεται στο ναδίρ.

Οι παραπάνω παράγοντες μπορούν να «ξεκλειδώσουν» το ενδιαφέρον, ειδικά όσον αφορά τη β’ κατοικία, την ίδια στιγμή που τα πρώτα βήματα έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται και στο κομμάτι του τουρισμού.

Ήδη, με βάση τα στοιχεία του Απριλίου είναι μεγάλη η αύξηση της ζήτησης που καταγράφεται για ενοικιάσεις κατοικιών σε περιοχές πέριξ του νέου οδικού άξονα, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2016. Αύξηση, αν και χαμηλότερη, καταγράφεται και στα αιτήματα για αγοραπωλησίες κατοικιών.

Τα στοιχεία συγκέντρωσε για λογαριασμό του «business stories» το δημοφιλές site αγγελιών www.spitogatos.gr, το οποίο έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται χιλιάδες αιτήματα αγγελιών για προσφορά και ζήτηση από μεσίτες και ιδιώτες ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη την Ελλάδα.

Έχει διαβαστεί 1871 φορές