Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Καλαμάτα: «Βέλη» Βγενή - Κουρή για το Καρναβάλι
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Καλαμάτα: «Βέλη» Βγενή - Κουρή για το Καρναβάλι

από Lepanto RTV

Τροφή για σκέψη Συνέντευξη Τύπου σε λεωφορείο εν κινήσει και κριτική

“ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΟΡΟ”

Ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι Χάρης Βγενής και Νίκος Κουρής, οι ιδρυτές του σύγχρονου Καλαματιανού Καρναβαλιού, προκειμένου να ασκήσουν κριτική, να διατυπώσουν τις προτάσεις τους, αλλά και να κάνουν έναν απολογισμό όλων αυτών των ετών του Καλαματιανού Καρναβαλιού, από το 2013 οπότε και ξεκίνησε μέχρι και σήμερα σήμερα.

Ο μίνι απολογισμός έλαβε χώρα όχι σε έναν κλειστό χώρο, αλλά εν κινήσει μέσα σε ένα Αστικό Λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που πραγματοποίησε διαδρομές μέσα στην πόλη της Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, που κράτησε πάνω από 40 λεπτά.

Με επιχειρήματα και στατιστικά στοιχεία αποδόμησαν τον τρόπο που διοργανώνεται το καρναβάλι, καθώς σύμφωνα με όσα παρέθεσαν, ο αριθμός των καρναβαλιστών και των πληρωμάτων που συμμετέχουν κάθε χρόνο βαίνει συνεχώς μειούμενος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα, το 2013 τα πληρώματα ήταν 47 και οι καρναβαλιστές 4.700. Το 2108 τα πληρώματα ήταν 18 και οι καρναβαλιστές 950.
Τα καρναβαλικά άρματα το 2013, πρώτη χρονιά του Καλαματιανού Καρναβαλιού ήταν 18 ενώ φέτος μόλις 5.
Το 2013 η διάρκεια της καρναβαλικής παρέλασης ήταν 2 ώρες και 40 λεπτά ενώ φέτος 50 λεπτά. Το 2013 το κόστος των εκδηλώσεων ήταν 16.250 ευρώ ενώ το 2018 εκτινάχτηκε στα 65.000 ευρώ, από τα οποία τα 35.00 δόθηκαν για την τεχνική κάλυψη των εκδηλώσεων.
Αριθμοί που θα έπρεπε να προβληματίσουν τους διοργανωτές.

Πέρα όμως από τους αριθμούς, ένα καθοριστικό στοιχείο που επισημάνθηκε είναι η ταυτότητα του Καλαματιανού Καρναβαλιού που φαίνεται πως ακόμα δεν έχει και την αναζητεί, 6 χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση.
Τέλος, έδωσαν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις για την καλύτερη διοργάνωση του καρναβαλιού με στόχο τη μαζική συμμετοχή και την καλύτερη προβολή του.

ΔΕΙΤΕ ΤA ΒΙΝΤΕΟ:

Messinialive.gr

Έχει διαβαστεί 3719 φορές