Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΚΕΤΑΜΙΝΗ: Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος είχε συλληφθεί το 2019
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΚΕΤΑΜΙΝΗ: Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος είχε συλληφθεί το 2019

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΕΤΑΜΙΝΗ: Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος είχε συλληφθεί το 2019

για διακίνηση αναβολικών ουσιών

Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε αναβολικές ουσίες είχε συλληφθεί το 2019 από την Οικονομική Αστυνομία, ο 32χρονος επιχειρηματίας που φέρεται να είναι ο “εγκέφαλος” του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και αναβολικών σε χώρες του εξωτερικού, που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας ταυτοποίησαν τρία μέλη του κυκλώματος και πέρασαν χειροπέδες σε δύο από αυτά, 32 και 37 ετών. Ο 32χρονος φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος ασχολήθηκε στο παρελθόν με το bodybuilding. Όπως τόνισε ο συνήγορός του Θανάσης Τάρτης,  οι αστυνομικοί “πιθανολογούν την εμπλοκή του λόγω προσωπικής σχέσης με τους υπόλοιπους και βεβαίως λόγω μιας παλιάς εμπλοκής που είχε με τέτοιου είδους υποθέσεις ο δικός μου εντολέας, για τις οποίες βέβαια δεν είχε καμία συνέπεια, νομική, γιατί η πραγματική συνέπεια είναι ότι έχει χάσει δύο νεφρούς”.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών. Ο τρίτος κατηγορούμενος είναι 47 ετών και οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν καθώς είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας και αυτήν την περίοδο δε βρίσκεται στη Χαλκίδα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε με πληροφορίες από τις Αρχές των ΗΠΑ. Εκεί τα μέλη του κυκλώματος έστειλαν 2 δέματα τον Φεβρουάριο και 3 τον Απρίλιο, τα οποία περιείχαν 523 γρ. κεταμίνης, 248 χάπια ecstasy και μία άλλη ουσία που είναι παράνομη στην Αμερική. Κατά τις έρευνες εντόπισαν, μεταξύ άλλων, 120 ναρκωτικά χάπια, 885,4 γρ. κάνναβης, 184 αναβολικά χάπια, και 82 φιαλίδια με αναβολική ουσία. Οι συλληφθέντες αρνούνται τις κατηγορίες και αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο 32χρονος δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αστυνομικές Αρχές. Το 2019 τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας του είχαν περάσει χειροπέδες και τότε, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε αναβολικές ουσίες. Σε εκείνη τη δικογραφία είχε συμπεριληφθεί και το ονοματεπώνυμο του 47χρονου που διαφεύγει της σύλληψης από την τωρινή υπόθεση, εκείνου που βρίσκεται στο εξωτερικό χωρίς όμως τότε να συλληφθεί από τους αστυνομικούς.

Όπως είπε ο δικηγόρος του 32χρονου, ο εντολέας του έκανε στο παρελθόν χρήση αναβολικών ουσιών με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα στους δύο νεφρούς του και να έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού.


Έχει διαβαστεί 745 φορές