Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Κώστας Καρπέτας: Ανέφικτη η ομαλή λειτουργία της πόλης των Πατρών εξαιτίας των βλαβών στους φωτεινούς σηματοδότες
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Κώστας Καρπέτας: Ανέφικτη η ομαλή λειτουργία της πόλης των Πατρών εξαιτίας των βλαβών στους φωτεινούς σηματοδότες

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Κώστας Καρπέτας: Ανέφικτη η ομαλή λειτουργία της πόλης των Πατρών εξαιτίας των βλαβών στους φωτεινούς σηματοδότες

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας, κατάθεσε επερώτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για την κατάσταση με τους φωτεινούς σηματοδότες στην Πάτρα

Η επερώτηση απευθύνεται προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, μετά τα φαινόμενα καθημερινής δυσλειτουργίας των φαναριών στην αχαϊκή πρωτεύουσα, γεγονός που προκαλεί προβλήματα σε οδηγούς οχημάτων και πεζούς και καθιστά ανέφικτη την ομαλή λειτουργία της πόλης.

Ο κ. Καρπέτας στην επερώτησή του αναφέρεται στη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και εργολάβου, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, για τη συντήρηση και αποκατάσταση των βλαβών στους φωτεινούς σηματοδότες και ζητά από τον Περιφερειάρχη να ενημερώσει για τις ενέργειες της Περιφέρειας, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών της Πάτρας.

Το πλήρες κείμενο της επερώτησης του κ. Καρπέτα έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, το θέμα των φωτεινών σηματοδοτών και η συνεχής δυσλειτουργία τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ειδικότερα στην πόλη των Πατρών, απασχολεί τους συμπολίτες μας εδώ και χρόνια.

Στις 18 Οκτωβρίου 2023, υπογράψατε σύμβαση ύψους 3.000.000€ με ανάδοχο για την αποκατάσταση βλαβών διάρκειας δύο ετών (ενεργή εργολαβία) με στόχο την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία των υφιστάμενων σηματοδοτικών εγκαταστάσεων σε όλο το δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, προβλέπονται παρεμβάσεις προληπτικής συντήρησης, με ελέγχους στο σύστημα σηματοδότησης και εργασίες για την αποκατάσταση βλαβών και αντικατάσταση εξοπλισμού όπου απαιτείται.

Ωστόσο, παρατηρείται ότι στην πόλη της Πάτρας η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, αλλά μάλλον επιδεινώνεται με τη συνεχή και καθημερινή δυσλειτουργία των φαναριών, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα και κινδύνους για την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

Επερωτάσθε:

Ποιες ενέργειες σκοπεύετε να αναλάβετε για την εξάλειψη των κινδύνων που προκύπτουν από τις συνεχείς βλάβες των φαναριών, ειδικά στην Πάτρα;

Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε μια συνολική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των φωτεινών σηματοδοτών που, όπως παρατηρείται είναι ευάλωτες σε βροχή και καθιστούν προβληματική, αν όχι ανέφικτη, τη λειτουργία της πόλης;»

Έχει διαβαστεί 295 φορές