Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ξεκινούν σήμερα οι εκπτώσεις σε μια "παγωμένη" αγορά - Ποια είναι τα ποσοστά του σκόντου στην Πάτρα-Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή 15 Ιανουαρίου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ξεκινούν σήμερα οι εκπτώσεις σε μια "παγωμένη" αγορά - Ποια είναι τα ποσοστά του σκόντου στην Πάτρα-Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή 15 Ιανουαρίου

από Lepanto RTV

Επίσημη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων

Ξεκινούν σήμερα 9 Δεκεμβρίου οι χειμερινές εκπτώσεις και στην αγορά της Πάτρας, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.Τα ποσοστά των εκπτώσεων αναμένονται γενναία. Σύμφωνα με τον Γ.Γ. του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Γιώργο Βαγενά οι εκπτώσεις σύμφωνα με την πρώτη εικόνα αναμένεται να είναι μεγάλες και να κυμανθούν ειδικά στα ρούχα και τα παπούτσια από 50 έως 70%.

Εκπτώσεις σε μεγαλύτερα ποσοστά σε σχέση με άλλα χρόνια βλέπει και ο Πρόεδρος των Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Παλούμπης ο οποίος τονίζει στο thebest.gr ότι στα επώνυμα είδη, ειδικά στα υποδήματα, η έκπτωση ξεκινά από 30% και φτάνει έως το 50% όταν συνήθως ξεκινούσε από 10% κι έφτανε στο 30%.

"Επειδή το τελευταίο τρίμηνο του 2016 ήταν πολύ δύσκολο για το λιανικό εμπόριο οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από τις μειωμένες τιμές. Αν και ο καιρός που είναι τόσο παγωμένος αυτές τις ημέρες δεν βοηθάει στην παρούσα φάση. Ωστόσο θεωρώ ότι δύσκολα οι έμποροι θα καλύψουν τις διαφορές του προηγούμενου τριμήνου".

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017.

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει για τις χειμερινές εκπτώσεις του 2017, τον καθορισμό της πρώτης Κυριακής των εκπτώσεων και τη νέα υποχρέωση των εμπορικών καταστημάτων για αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική προβολή ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική προβολή, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης σε κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ?. % έως ?. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.  Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων οι κυρώσεις είναι αυστηρές για τους παραβάτες.

Ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής

Από φέτος με τον ν. 4446/2016 (ΦΕΚ Α 240/22.12.2016) καθιερώνεται και η υποχρεωτική αποδοχή ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, σε ορισμένους κλάδους αρχικά και σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι θα καθοριστούν με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών, οι υπόχρεοι συμμόρφωσης βάσει των κύριων ΚΑΔ, καθώς και η προθεσμία συμμόρφωσής τους (των υπόχρεων), οι διαδικασίες και τα δεδομένα παρακολούθησης των τηρούμενων Επαγγελματικών Λογαριασμών στους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών του ν.3862/2010 καθώς και οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Έχει διαβαστεί 1324 φορές