Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Κύκλωμα ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων στην Ηλεία: Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Κύκλωμα ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων στην Ηλεία: Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Κύκλωμα ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων στην Ηλεία: Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι

Tις σοβαρότερες κατηγορίες αντιμετώπιζε ο γιατρός του Κ.Υ., στον οποίο είχε αποδοθεί από τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο βασικός ρόλος και στις δύο αυτές υποθέσεις.

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του Ανακριτή Αμαλιάδας, και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τις υποθέσεις χορήγησης ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων και υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων, που φέρονται να τελέστηκαν στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας.

Σε βάρος του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η καταβολή εγγύησης, ύψους 2.000 ευρώ. Αναφορικά με τον υπήκοο Μπαγκλαντές, συγκατηγορούμενο του γιατρού, σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για συνέργεια σε δωροληψία και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει για μια φορά το μήνα.

Πρόκειται για το άτομο στο οποίο τα στελέχη των «Αδιάφθορων» απέδωσαν την ιδιότητα του μεσάζοντα μεταξύ του γιατρού και των αλλοδαπών, καθώς σε αυτόν φαίνεται πως απευθύνονταν οι ενδιαφερόμενοι για την παραλαβή των σχετικών βεβαιώσεων, ώστε στην συνέχεια να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Στο δεύτερο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά την υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων, κατηγορούμενοι, εκτός από τον γιατρό, ήταν δύο ιατρικοί επισκέπτες φαρμακευτικής εταιρίας, οι οποίοι διώκονταν για το αδίκημα της δωροδοκίας δημοσίου υπαλλήλου και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Μάλιστα, απολογούμενοι οι δύο ιατρικοί επισκέπτες υποστήριξαν ότι η παρουσία τους στο χώρο και χρόνο τέλεσης των αποδιδόμενων πράξεων ήταν τυχαία. Υπενθυμίζεται ότι οι ιατρικοί επισκέπτες κατηγορούνται πως δωροδοκούσαν το γιατρό για να προβαίνει στην συνταγογράφηση φαρμάκων της εταιρίας που εκπροσωπούσαν.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για κακουργηματικές κατηγορίες που του αποδόθηκαν από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας και αυτές αφορούν τη δωροληψία, έκδοση ψευδών βεβαιώσεων κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος και διευκόλυνση διαμονής αλλοδαπών στη χώρα.

Σε δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης ο δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω Παναγιώτης Κοραντζόπουλος που παραστάθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου γιατρού έκανε λόγο για «ιδιαίτερης δυσκολίας υπόθεση σε νομικό αλλά και πραγματολογικό επίπεδο» και πρόσθεσε πως «η καχυποψία της κοινωνίας για υφέρπουσα διαφθορά ακόμα και σε ενέργειες καθόλα σύννομες, στο χώρο της υγείας ,σε συνδυασμό με την τεχνηέντως δημιουργία «περιρρέουσας ατμόσφαιρας» , δεν κατέστησαν επιδραστικοί παράγοντες προς την κατεύθυνση της επιβολής της εσχάτης προβλεπόμενης δικονομικής μεταχείρισης στον εντολέα μου ,κατά την εργώδη και διεισδυτική ανακριτική διαδικασία».

Την υπεράσπιση των κατηγορούμενων ιατρικών επισκεπτών ανέλαβαν ο δικηγόρος Αμαλιάδας Σάκης Κότσιφας, ο δικηγόρος Πατρών Κωνσταντίνος Σκουζές και ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης.

Ο κ. Κότσιφας δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι «από την ανάκριση προέκυψε, βάσει των στοιχείων που προσκόμισαν οι δύο κατηγορούμενοι ιατρικοί επισκέπτες ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη με την αποδιδόμενη κατηγορία, δεν προέβησαν σε δωροδοκία του γιατρού, αλλά βρέθηκαν στο ιατρείο του συμπτωματικά την ώρα που γινόταν έρευνα από την αστυνομία για ενδεχομένως άλλη παράβαση του γιατρού».

πηγή:patrisnews

Έχει διαβαστεί 542 φορές