Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Κυπριανού στο Λυγιά Ναυπάκτου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Κυπριανού στο Λυγιά Ναυπάκτου

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Κυπριανού στο Λυγιά Ναυπάκτου

Με την δέουσα λαμπρότητα τίμησαν οι κάτοικοι του Λυγιά Ναυπακτίας αλλά και όμορων περιοχών, την μνήμη του Αγίου Κυπριανού.

Το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία στον ιερό ναό του Αγίου που βρίσκεται επί της συνδετήριας οδού που συνδέει τον Περιφερειακό δρόμο της Ναυπάκτου με τον εθνική οδό.
Μάλιστα φέτος και για πρώτη φορά οι πιστοί είχαν την ευκαιρία και ευλογία να ασπαστούν τμήμα του Λειψάνου του Αγίου Κυπριανού.
Ο Άγιος Κυπριανός είναι ένας Άγιος που μπορεί μεν να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός ή δημοφιλής, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με το όνομα του, αλλά είναι ο πρώτος στον οποίο θα προσευχηθεί κάποιος ο οποίος αισθάνεται ότι τον έχει πιάσει το κακό μάτι ή ότι έχει πέσει θύμα κάποιας άσχημης μορφής μαγείας από κάποιον που θέλει το κακό του. Με άλλα λόγια, ο Άγιος Κυπριανός είναι ένας Άγιος ο οποίος συνδέεται πολύ με τη μαγεία και τη προστασία από αυτή ενώ το όνομα του αναφέρεται συχνά και στους εξορκισμούς και πολλοί από αυτούς λαμβάνουν χώρα σε εκκλησίες και παρεκκλήσια αφιερωμένα σε αυτόν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η θρησκεία μας παραδέχεται τόσο την ύπαρξη της μαγείας και τον δαιμονισμών όσο και του κακού ματιού και αποδίδει όλα τα παραπάνω στους δαίμονες και άλλες σκοτεινά πλάσματα που υπηρετούν τον Σατανά τα οποία είτε μέσω κάποιας επίκλησης – άμεσης ή έμμεσης – είτε μετά από τον κλονισμό της πίστης στον Θεό και την Προστασία του, βρίσκουν ευκαιρία να «προσβάλουν» τους ανθρώπους.

https://lepantortv.gr/media/images/2.jpeg

Περισσότερα στο δελτίο ειδήσεων του lepanto tv στις 20.30

Έχει διαβαστεί 342 φορές

  •