Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση στο Αγρίνιο με θέμα τη δωρεά οργάνων & ιστών
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση στο Αγρίνιο με θέμα τη δωρεά οργάνων & ιστών

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Με μεγάλη επιτυχία  η εκδήλωση στο Αγρίνιο  με θέμα τη δωρεά οργάνων & ιστών

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου Αγρινίου «Άνεσις» και είχε προσκεκλημένο ομιλητή τον Αγρινιώτη ιατρό Νεφρολόγο και συγγραφέα Θεόδωρο Χρ. Χήρα, Διευθυντή ΕΣΥ στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου η εκδήλωση της Α.Μ.Κ.Ε. «Αγριωνίς Γαία» Πολιτιστικών & Αθλητικών Συλλόγων Δήμου Αγρινίου με θέμα την διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και ιστών σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και την στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου με συντονιστή τον δημοσιογράφο και μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ.Βασίλη Πανόπουλο.

Παρουσία πλήθους μαθητών και μαθητριών της Γ’ Λυκείου από σχολεία του Δήμου Αγρινίου αλλά και επισήμων προσκεκλημένων ο ιατρός κ.Χήρας εξήγησε στους παρευρισκόμενους με απλό και εύληπτο τρόπο, τις βασικές έννοιες και προϋποθέσεις γύρω από τη Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις με βασικό στόχο την βαθύτερη ενημέρωση αλλά και τη δημιουργία κινήτρου για περαιτέρω αναζήτηση πληροφοριών από έγκυρες πηγές.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της παρουσίασης του υπήρξαν και ιδιαίτερα φορτισμένες συναισθηματικά στιγμές αφού ορισμένοι προσκεκλημένοι δάκρυσαν.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της «Αγριωνίς Γαία» κα. Βίκυ Αγγέλη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι « Με βασικό στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση αλλά και αφύπνιση των μαθητών και κατ' επέκτασιν της Κοινωνίας για ένα σπουδαίο ζήτημα δημόσιας Υγείας όπως αυτό της μεταμόσχευσης και της δωρεάς οργάνων, η «Αγριωνίς Γαία» διοργάνωσε την σημερινή εκδήλωση ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης με θέμα «Δωρεά Οργάνων και Ιστών: Μύθοι και Πραγματικότητες».

Παράλληλα σημείωσε ότι είχε προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα η δωρεά σε Λύκεια του Αγρινίου του βιβλίου του κ. Θεόδωρου Χήρα με τίτλο «Της Δωρεάς τα Μυστήρια» το οποίο πραγματεύεται ιατρικά θέματα της νεφρολογικής καθημερινότητας και το οποίο έχει ως στόχο να αποτελέσει έναν ύμνο για την μεταμόσχευση, τη ζωή και τη δωρεά οργάνων.

Συγκινητική ήταν και η στιγμή που ο κ. Χήρας παρέδωσε ένα ξεχωριστό αντίτυπο του βιβλίου του, εκτυπωμένο στον ελληνικό κώδικα Μπράιγ (Braille), σε μαθήτρια Λυκείου του Αγρινίου με προβλήματα όρασης ενώ η «έκπληξη» έγινε με την τιμητική πλακέτα που απένειμε ο αναπληρωτής δημάρχου Αγρινίου κ. Βασίλης Φωτάκης στον ιατρό κ.Χήρα, ο οποίος φανερά συγκινημένος τόνισε ότι η ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού επιτεύγματος της Μεταμόσχευσης.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας κα. Αμαλία Βούλγαρη, ο αναπληρωτής δημάρχου Αγρινίου κ. Βασίλης Φωτάκης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ.Γιώργος Αγραφιώτης ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Ανδρέας Σκαρτσάρης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος- Βοηθός Δημάρχου Αγρινίου κ. Κώστας Σαράκης, ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Αγρινίου κ. Κώστας Χουλιάρας, η Δημοτική Σύμβουλος Αγρινίου κα.Κατερίνα Κουτσουπιά καθώς και μέλη συλλόγων και φορέων του Δήμου Αγρινίου.

Τέλος η κα. Αγγέλη αφού ευχαρίστησε τους μαθητές, τους καθηγητές αλλά και όλους όσους αποδέχτηκαν την πρόσκληση και παρευρέθηκαν στην τόσο σπουδαία εκδήλωση αφού όπως σημείωσε είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην περιοχή μας μία εκδήλωση - ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό και σημαντικό θέμα όπως αυτό της δωρεάς Οργάνων και Ιστών έκλεισε την ομιλία της τονίζοντας ότι « Όλοι εμείς στην «Αγριωνίς Γαία» θεωρούμε σημαντικό να συμμετέχουμε σε δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν το διάλογο και την ενημέρωση πάνω σε ένα τόσο σπουδαίο θέμα και παράλληλα να προσφέρουμε την δυνατότητα στην τοπική μας κοινωνία να συμμετέχει στις εν λόγω δράσεις που βασίζονται στην προσφορά στον συνάνθρωπο και αναδεικνύουν τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλαλληλίας και του εθελοντισμού».


Έχει διαβαστεί 310 φορές