Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η 198η επέτειος από τη Μάχη του Ντολμά
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η 198η επέτειος από τη Μάχη του Ντολμά

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η 198η επέτειος από τη Μάχη του Ντολμά

Με πλήθος εκδηλώσεων, σημαντική συμμετοχή κόσμου αλλά και με κάθε μεγαλοπρέπεια, τιμήθηκε φέτος η 198η επέτειος από τη Μάχη του Ντολμά στο Αιτωλικό.

Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, από τα δημοτικά σχολεία του Αιτωλικού στο Πνευματικό Κέντρο «Ευανθία Καρβέλη», ενώ την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, ο Όμιλος Διαφύλαξης και Αναβίωσης της Ιστορίας του Αιτωλικού «Οι Ταξιάρχες» πραγματοποίησε έκθεση οπλισμού και παραδοσιακών κειμήλιων στο Μουσείο Αλιείας του Αιτωλικού, που άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά.


Η κορύφωση των εκδηλώσεων ωστόσο ήταν το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου. Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Δρόμου Πεσόντων της Ιστορικής Μάχης Ντολμά, με πολύ μεγάλη συμμετοχή καθώς έτρεξαν περισσότεροι από 400 αθλητές όλων των ηλικιών. Το βράδυ της ίδιας μέρας, στο Αιτωλικό, ακολούθησε κατανυκτική πομπή, αποτελούμενη από ένστολα τμήματα τόσο από τον Δήμο μας όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, συνοδευόμενα από την Δημοτική Φιλαρμονική «Χρήστος Καψάλης» αλλά και πλήθος Φιλαρμονικών από τις γύρω περιοχές. Μετά το πέρας της πομπής πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγορίου Λιακατά ενώ τελέσθηκε παράκληση στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.


Το πρωί της Κυριακής, 25 Φεβρουαρίου, μετά την τελετή παραλαβής του σπαθιού του στρατηγού Στουρνάρα, πραγματοποιήθηκε δοξολογία και εκφώνηση πανηγυρικού, ενώ στη συνέχεια έλαβε χώρα στους κεντρικούς δρόμους του Αιτωλικού η καθιερωμένη πρωινή πομπή των ένστολων τμημάτων. Οι επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στο νησάκι του Ντολμά και την κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Σπυρίδων Διαμαντόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη καθώς και πολλούς άλλους επισήμους.


Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ευχαριστεί όλους τους συλλόγους και τους εθελοντές που συνέβαλαν και φέτος στην επιτυχή και άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των πεσόντων στη Μάχη του Ντολμά, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες στον αθλητικό αγώνα και τις πομπές των ένστολων.

https://lepantortv.gr/media/images/05-1.jpg


https://lepantortv.gr/media/images/04-3.jpg


https://lepantortv.gr/media/images/02-2.jpg


https://lepantortv.gr/media/images/08-1.jpg
Έχει διαβαστεί 828 φορές