Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ναύπακτος: Μήλον της Έριδος η ΚΕΔΝ στο δημοτικό συμβούλιο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ναύπακτος: Μήλον της Έριδος η ΚΕΔΝ στο δημοτικό συμβούλιο

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ναύπακτος: Μήλον της Έριδος η ΚΕΔΝ στο δημοτικό συμβούλιο

Βγήκαν "άπλυτα" στη φόρα για τη λειτουργία της

Ανακατατάξεις με αιχμές για την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Ναυπακτίας, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά το οποίο προτάθηκε από την πλειοψηφία ο νέος πρόεδρος.

Επικεφαλής ο Π. Κονίδας

Έτσι λοιπόν το τιμόνι της ΚΕΔΝ αναλαμβάνει ο Πάνος Κονίδας και αντιπρόεδρος θα είναι ο Πολύκαρπος Κοτίνης. Εν τω μεταξύ αντικαταστάθηκαν και δυο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που παραιτήθηκαν. Πρόκειται για την κα Καυκιά και τον κ. Σαλαμούρα, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον κ. Κοτίνη. Η κα Καυκιά ως αναπληρωματικό μέλος αντικαταστάθηκε από την Ε. Κοκόρου. Εισηγητής του θέματος ήταν ο Γ. Σιαμαντάς ο οποίος πρότεινε την αντικατάσταση του μέλους Κ. Νούλα με τον Γιώργο Σαρκόπουλο, ο οποίος διαμένει στο Αντίρριο. Όπως είπε ο κ. Σιαμαντάς πρόκειται για έναν άνθρωπο που μπορεί να προσφέρει κοινωνικό έργο στην Κοινωφελή Επιχείρηση και κατ’ επέκταση στο δήμο δεδομένου ότι και ο ίδιος έχει στην οικογένειά του δυο μέλη που είναι άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχει ενεργή συμμετοχή σε πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους επί σειρά ετών, ενώ είναι και μέλος του Συνδέσμου Αγάπης. Είναι άλλωστε στις προθέσεις της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει και στο Αντίρριο κοινωνικές δομές, καθώς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Δημοτική Κοινότητα μετά τη Ναύπακτο. Έτσι λοιπόν η παρουσία και η συμμετοχή του κ. Σαρκόπουλου στην Κοινωφελή θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και θα έχει χαρακτήρα υποστήριξης και υλοποίησης ενός κοινωνικού έργου. Ο κ. Σιαμαντάς εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο εν λόγω πολίτης θα προσφέρει πολλά στο δήμο και θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά του με τον καλύτερο τρόπο.

Γ. Μπουλές: «Είχατε υποσχεθεί σε πολλούς την Κοινωφελή…»

Μετά το τέλος της εισήγησης του κ. Σιαμαντά υπήρξε ένταση, όταν η παράταξη του Γ. Μπουλέ θέλησε διευκρινήσεις για το είδος των δομών που πρόκειται να γίνουν στο Αντίρριο, αλλά ο πρόεδρος Θ. Κοτρωνιάς δεν επέτρεψε να γίνει διάλογος. Τελικά ο κ. Μπουλές ρώτησε για τους λόγους που αντικαθίσταται ο κ. Νούλας, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν οι διευκρινήσεις στην εισήγηση που πήραν στα χέρια τους οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο πρώην δήμαρχος στην τοποθέτησή του εκτίμησε ότι ο ουσιαστικός λόγος της αντικατάστασης του κ. Νούλα ήταν επειδή η δημοτική αρχή είχε υποσχεθεί σε πολλά άτομα μια θέση στην Κοινωφελή και έτσι τώρα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση της Μ. Ζιαμπάρα, η οποία προέβλεψε ότι η απόφαση θα ακυρωθεί.

Γ. Σιαμαντάς: «Μαύρη εργασία στα ΚΔΑΠ»

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Σιαμαντάς κατηγόρησε τον Γ. Μπουλέ για «σώου υποκριτικής», και αιτιολογώντας την απόφαση αντικατάστασης του κ. Νούλα είπε κατά τη θητεία του υπήρξε δυσλειτουργία και όχι σωστή άσκηση των καθηκόντων του στο θέμα της λειτουργίας των ΚΔΑΠ που προσέλκυσε ελάχιστα παιδιά, ενώ το προσωπικό εργαζόταν χωρίς ασφάλιση. Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Νούλας και απευθυνόμενος προς το δήμαρχο είπε ότι δεν ήθελε να δεχθεί τη θέση. Παρόλο που ο κ. Λουκόπουλος τον τοποθέτησε σε αυτή δεν μπήκε στη διαδικασία να συνεργαστεί μαζί του. Είπε επίσης ότι έγιναν ενέργειες στην ΚΕΔΝ από το δήμο χωρίς ο ίδιος να έχει ενημερωθεί, πράγμα που θεώρησε ταπεινωτικό. Μίλησε μάλιστα και σπατάλη πόρων με την ανάθεση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ σε ιδιώτες, παρόλο που θα μπορούσε να γίνει από την ΚΕΔΝ. Κλείνοντας την τοποθέτησή του από την οποία φάνηκε μια πικρία είπε χαρακτηριστικά «Δεν ήρθα για να μείνω», θεωρώντας ότι κάποια στιγμή η αντικατάστασή του θα ήταν αναπόφευκτη. Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μ. Χάρος, ο οποίος παρενέβη για να πει ότι θα ζητηθούν στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Δεν δέχθηκαν αμισθί την Α. Σμπούκη

Στο μεταξύ παρεμβαίνοντας η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Αγγελική Σμπούκη ενημέρωσε το Σώμα ότι η ίδια είχε προτείνει στο δήμαρχο τόσο στην αρχή της θητείας που έγιναν οι τοποθετήσεις προέδρων στα Νομικά Πρόσωπα, όσο και πρόσφατα με τον ανασχηματισμό να αναλάβει την θέση της προέδρου της ΚΕΔΝ αμισθί, πράγμα που δεν έγινε δεκτό από το δήμαρχο. Μετά από πολύωρη συζήτηση και αφού αφέθηκαν πολλές αιχμές για οικονομικά και άλλα θέμα λειτουργίας της ΚΕΔΝ ο Γ. Μπουλές πρότεινε τη δημιουργία επιτροπής η οποία θα εξετάσει τη βάση όλων αυτών που ακούστηκαν, ενώ πρότεινε την τοποθέτηση της κας Σμπούκη στη θέση της προέδρου δεδομένου ότι θα είναι χωρίς αμοιβή, πράγμα φυσικά που δεν δέχθηκε ο δήμαρχος.

 

Έχει διαβαστεί 1827 φορές