Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ναύπακτος: Λιτανεία της εικόνας του Αγίου Θωμά στον Λυγιά
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ναύπακτος: Λιτανεία της εικόνας του Αγίου Θωμά στον Λυγιά

από Lepanto RTV
Ναύπακτος: Λιτανεία της εικόνας του Αγίου Θωμά στον Λυγιά

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Λυγιά, συμμετέχοντας στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της ενορίας μας, το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου 2017 ( Κυριακή του Θωμά ), σας προσκαλεί να παρευρεθείτε το Σάββατο και ώρα 6:30 στον αρχιερατικό εσπερινό και κατόπιν στην λιτανεία της ιερής εικόνας του Αγίου Θωμά, που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του δήμου Ναυπακτίας καθώς και ένστολων αγημάτων.

Δείτε βίντεο και φώτο:

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία, μετά κηρύγματος, και στην κορύφωση των λατρευτικών εκδηλώσεων, θα ακολουθήσει χορευτική παράσταση από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου, που απαρτίζουν τις χορευτικές ομάδες του συλλόγου, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Στον ίδιο χώρο, ο σύλλογός μας θα προσφέρει καφέ και γλυκά σε όλους τους παρευρισκομένους.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Ναυπακτίας να προσέλθουν να γιορτάσουμε μαζί την «ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ» του Αποστόλου Θωμά, που συμπεριφέρθηκε όπως θα συμπεριφερόταν κάθε άνθρωπος, βασίζοντας τις αντιλήψεις του στις αισθήσεις του. Έτσι << ανάγκασε >> τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, συγκαταβένοντας στην ανθρώπινη αδυναμία, και δείχνοντας κατανόηση να καλεί το Θωμά, να Τον δει και να Τον αγγίξει, μετατρέποντας τις αμφιβολίες του Αποστόλου σε ακλόνητη βεβαιότητα, εδραιώνοντας, έτσι, τη συνέχιση του Αποστολικού έργου από τους μαθητές του Κυρίου.

Έχει διαβαστεί 2677 φορές