Αρχική Ειδήσεις Τοπικά «Η Ναύπακτος δε συνδέεται με την Ιόνια», παραδέχεται το Υπουργείο Υποδομών
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

«Η Ναύπακτος δε συνδέεται με την Ιόνια», παραδέχεται το Υπουργείο Υποδομών

από Αλέξανδρος Κογκόλης
«Η Ναύπακτος δε συνδέεται με την Ιόνια», παραδέχεται το Υπουργείο Υποδομών

Απαιτούνται άμεσες πιέσεις από το Δήμο

«Δεν έχουν γίνει μελέτες για τη σύνδεση της Ιονίας οδού με τη παράκαμψη Ναυπάκτου», απαντά ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, στην Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗ.ΣΥ, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, με θέμα "Σύνδεση της Ιονίας οδού με την παράκαμψη Ναυπάκτου και Ε65".

Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, από το υπουργείο Υποδομών, τα οποία επιβεβαιώνουν πλήρως τα ρεπορτάζ της «Ναυπακτίας», δεν έχει ζητηθεί από την υπηρεσία τους να γίνει καμία απαλλοτρίωση για τη σύνδεση της Ιονίας οδού με τη παράκαμψη Ναυπάκτου. Οι μελέτες αφορούν αποκλειστικά τη σύνδεση της Ολυμπίας οδού με τη γέφυρα και την Ιόνια οδό και τον ανισόπεδο κόμβο του Αντιρρίου που εξυπηρετεί την περιοχή.

Η ανακοίνωση των κατοίκων της Δυτικής Περιοχής

Η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών για τη μη σύνδεση της Ιονίας οδού με την παράκαμψη Ναυπάκτου ( Ε65/ΕΟ 48) μας βρίσκει σε ετοιμότητα. Είχαμε δίκιο αλλά οι Αρμόδιες Αρχές καθυστερημένα κινήθηκαν.

Οι κάτοικοι της Δυτικής περιοχής της Ναυπάκτου έγκαιρα ανέδειξαν και προώθησαν το πρόβλημα που υπάρχει στον ανισόπεδο κόμβο Αντιρρίου και τη μη σύνδεση της Ιονίας οδού με την Ναύπακτο και την παράκαμψη αυτής.

Ένα οδικό έργο όπως αυτό που ήταν όνειρο γενεών και τείνει στην ολοκλήρωσή του, αφήνει εκτός την πόλη που βρίσκεται στο σημείο

σύγκλησης της Ολυμπίας Οδού, της Ιονίας Οδού και της Γέφυρας Ριου-Αντιρρίου.

Έτσι ούτε η Ναυπάκτος, ούτε το Ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο(Ε65) Αντιρρίου-Ναυπάκτου-Ιτέας-Θερμοπυλών, θα συνδέεται με τον ανισόπεδο κόμβο Αντιρρίου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Βουλευτής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΠΑΣΟΚ) έκανε Ερώτηση στον Αρμόδιο Υπουργό και η Απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Υποδομών λέει συνοπτικά:

1. Ναι η Ναύπακτος και η παράκαμψη αυτής, είναι εκτός σύνδεσης με την Ιόνια Οδο.

2. Δεν έγινε επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης σύνδεσης της παράκαμψης με την Ιόνια Οδό (περιβαλλοντικοί όροι κτλ)

3. Δεν προχώρησε η διαδικασία των απαλλοτριώσεων στην περιοχή

4. Δεν υφίσταται έντονος φόρτος οχημάτων στο σημείο σύνδεσης.

5. Το έργο αυτό "...θα ενταχθεί σε προγραμματισμό ανάθεσης μελέτης για την αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού σύνδεσης της Ναυπάκτου με την Ιόνια οδό σε συνεννόηση πάντα με τις λοιπές συναρμόδιες Αρχές". Αυτά λέει το Υπουργείο ..Μετά από αυτή την εξέλιξη πιστεύουμε ότι ο Δήμος Ναυπακτίας ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υποδομών στην ΕΝΤΑΞΗ του έργου στα εκκρεμούντα της Ιόνιας. Είναι αδιανόητο να γίνονται έργα σύνδεσης και με την τελευταία κωμόπολη του Νόμου και εμείς που δεχόμαστε όλη την όχληση " να βλέπουμε τα αυτοκίνητα να περνούν !". Τι λένε οι αρμόδιοι για αυτά; Πρέπει να θρηνήσουμε και άλλα θύματα στην περιοχή για να αποδείξουμε τον κυκλοφοριακό φόρτο;

Συνάντηση στο Υπουργείο

Σημειώνουμε πως, την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα, μεταξύ του Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών, Γ. Δέδε και του Δημάρχου Ναυπακτίας, Τ. Λουκόπουλου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το εν λόγω ζήτημα.

 

Έχει διαβαστεί 2824 φορές