Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Νέα Δημοκρατία: Ένα κόμμα οικουμενικό ή «τασικό»;
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Νέα Δημοκρατία: Ένα κόμμα οικουμενικό ή «τασικό»;

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Νέα Δημοκρατία: Ένα κόμμα οικουμενικό ή «τασικό»;

Toυ Βασίλη Σιαδήμα

Στην πρόσφατη κοπή πίτας της ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ, με κεντρικό ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, βρέθηκα σε μια κατάμεστη αίθουσα με συναγωνιστές, απλούς πολίτες και φίλους της παράταξης.

Την κατά τα άλλα «γιορτινή» ατμόσφαιρα διατάραξε η φράση ενός εκ του ακροατηρίου, ο οποίος φώναξε: «να φύγουμε από το ευρώ, να πάμε στη δραχμή», ξυπνώντας μέσα μου τον εφιάλτη του καλοκαιριού του 2015 και εγείροντας το ερώτημα του τι πρέπει να κάνει η Νέα Δημοκρατία. Το συγκεκριμένο περιστατικό θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς μεμονωμένο αλλά αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μου, χωρίς όμως να περίμενα ποτέ ότι θα ήταν έντονο και εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Η άποψή μου συγκεκριμένη, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να αντιπολιτεύεται στο επικίνδυνο δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου και να προασπίζει με σοβαρά επιχειρήματα το Ευρωπαϊκό Ιδεώδες.

Η παράταξή μας, υποχρεούται να αποφύγει την παγίδα να αφοσιωθεί στο δέντρο και να μη βλέπει το δάσος.

Η εν δυνάμει κυβέρνηση της ΝΔ, δεν πρέπει να πέφτει στις μικροπολιτικές παγίδες των Τσίπρα, Καμμένου, Πολάκη, Φίλη και σια, που την εγκλωβίζουν.

Ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να προβάλλει με πάθος το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, να συμπορευτεί και να πείσει το δηλητηριασμένο αυτό κομμάτι της κοινωνίας που πίσω από την Ευρώπη και το Ευρώ  βλέπει μόνο τον «κακό» Σόιμπλε.

Η Νέα Δημοκρατία, οφείλει να διαχειριστεί την κατάσταση αυτή, ως επόμενη κυβέρνηση και να σφυγμομετρήσει την κοινωνία, απέναντι στο μεγαλύτερο εχθρό της προσπάθειας αυτής που δεν είναι άλλος από τον έντονο ευρωσκεπτικισμό και τον αυξανόμενο αντιευρωπαϊσμό.

Για να καταφέρει η παράταξή μας να πετύχει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να αγαπήσουμε αυτό που λέγετε Ενωμένη Ευρώπη δηλαδή να νιώσουμε Ευρωπαίοι και να αποφεύγουμε να εξισωνόμαστε με τον κάθε «τοξικό» Πολάκη.

Η κοινωνία έχει ανάγκη από μια πολιτική δύναμη που θα διαμορφώσει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και εάν αυτό δε γίνει σύντομα και δεν επενδυθεί το «ΝΕΑ», δηλαδή η αλλαγή πλεύσης, τότε θα κινδυνεύσει το  «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»  από τους κάθε λογής σαλεμένους  που εισβάλλουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

ο Βασίλης Σιαδήμας είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Msc, MBA, Υποψήφιος Διδάκτωρ στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

 

Έχει διαβαστεί 1399 φορές