Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Οι νέες μετρήσεις για τις θάλασσες της Πάτρας - Είναι καθαρές;
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Οι νέες μετρήσεις για τις θάλασσες της Πάτρας - Είναι καθαρές;

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Οι νέες μετρήσεις για τις θάλασσες της Πάτρας - Είναι καθαρές;

Από την ομάδα του Απ. Βανταράκη

Κατάλληλες για κολύμβηση είναι οι θάλασσες της Πάτρας σύμφωνα με το Μοριακό Κέντρο Ελέγχου και Ποιότητας Νερών και Τροφίμων του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Μια ακόμα - η τρίτη - μέτρηση έρχεται να επιβεβαιώσει πως τα νερά της ευρύτερης περιοχής δεν έχουν πρόβλημα.

Μάλιστα τα αποτελέσματα της μέτρησης έρχονται να αντικρούσουν μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ σύμφωνα και με τον αναπληρωτή καθηγητή, Απόστολο Βανταράκη.

Το εργαστήριο iwaterfood, πραγματοποίησε την τρίτη κατά σειρά δειγματοληψία θαλασσινού νερού μέσα στο καλοκαίρι του 2017 στις θάλασσες:

Πλαζ, Παραλία Προαστείου, Παραλία Καστελόκαμπου, Παραλία Ρίου, Ακταίο, Ολύμπικο, Αγ. Βασιλείου, Ψαθόπυργο και Αραχωβίτικα.

Πιο επιβαρυμένες από βάσει συσσώρευσης κολοβακτηριοειδών - ωστόσο εντός των ορίων της κείμενης νομοθεσίας - είναι η Πλάζ και η παραλία Προαστείου, ενώ αμέσως μετά στις μετρήσεις εμφανίζονται, ο Καστελόκαμπος, το Ρίο και ο Ψαθόπυργος.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων της 3ης δειγματοληψίας μπορείτε να τα δείτε εδω:  Π1589αΠ15489β

Τα όρια τίθενται με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία: BATHING2006_7EL

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων των αναλύσεων είναι συνάρτηση της χρονικής στιγμής που λαμβάνονται και για να κριθεί μια θάλασσα κατάλληλη ή όχι θα πρέπει να γίνουν επαναλαμβανόμενες μετρήσεις και ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Έχει διαβαστεί 2070 φορές