Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τελευταίες παραστάσεις στο «ΟΙΚΟθέατρο» 2024
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τελευταίες παραστάσεις στο «ΟΙΚΟθέατρο» 2024

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι  τελευταίες παραστάσεις στο «ΟΙΚΟθέατρο» 2024

με θεατρικά έργα από το 7ο ΔΣ Ναυπάκτου και το ΚΔΑΠ Γαλατά Ναυπακτίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έπεσε η Αυλαία στις θεατρικές παραστάσεις των Δημοτικών Σχολείων, που υλοποίησε με επιτυχία για 13η χρονιά, η Περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» σε συν διοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παραστάσεις που έχουν ως σκοπό την εμπλοκή και ενημέρωση των μικρών μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων σε μια εκπαιδευτική και βιωματική δράση με θέμα την Οικολογία και το Περιβάλλον, μέσα από το θέατρο.

Με την βοήθεια των θεατρολόγων, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και ΚΔΑΠ, μετατρέπουν οικολογικά παραμύθια και όχι μόνο, σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες και ανεβάζουν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.


Την Κυριακή (10/03) υλοποιήθηκαν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, οι δύο τελευταίες θεατρικές παραστάσεις της δράσης «ΟΙΚΟθέατρο».

Πρώτη παράσταση από το 7ο ΔΣ Ναυπάκτου τάξη δ’ με τίτλο «Η Μεσόγειος είμαι και δεν είμαι πια εδώ» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου σε διασκευή της Ιωάννας Σύψα, και δεύτερη από το ΚΔΑΠ Γαλατά, με τίτλο

«Ο Καραγκιόζης Δασοφύλακας» του Σταύρου Σπυράκη.


Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του 7ου ΔΣ Ναυπάκτου στη Δντρια κα Μαρία Παυλοχρήστου, στη δασκάλα της Δ’ τάξης Ιωάννα Σύψα και στην υπεύθυνη Θεατρολόγο Ιωάννα Σακκούλη καθώς και του ΚΔΑΠ Γαλατά και στην υπεύθυνη Θεατρολόγο Λαμπρίνα Κανέλλου, στον Μουσικό Θωμά Νικολάου και στη χοροδιδάσκαλο Άντζελα Σιτοκωνσταντίνου.


Τους θεατές καλωσόρισε ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του «Πράσινο +Μπλε» Τάσος Ξύδης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, ανανεώνοντας το ραντεβού για το “ΟΙΚΟθέαρο” 2025.

Παρών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ναυπακτίας Νίκος Ραυτόπουλος ο οποίος αφού τόνισε τη σημασία υλοποίησης παρόμοιων δράσεων συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των ΚΔΑΠ Ναυπακτίας. Χορηγοί υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυρο Lurpak της εταιρίας Arla, τα καταστήματα τροφίμων s/m ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και η 1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για τη σημαντική υποστήριξη.


Στο «ΟΙΚΟθέατρο» όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 2.000 μαθητές,

έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 20.000 θεατές, ενώ η δράση έχει βραβευτεί από κορυφαίες διοργανώσεις όπως: *TEDx Athens, *Eco City Awards, *Best City Awards, *Event Awards κ.α.


Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2025!

https://lepantortv.gr/media/images/7--.jpg

https://lepantortv.gr/media/images/---.jpg

Έχει διαβαστεί 424 φορές