Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Εμβολιασμένοι 8 στους 10 φοιτητές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Εμβολιασμένοι 8 στους 10 φοιτητές

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Εμβολιασμένοι 8 στους 10 φοιτητές

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Άνοδος των εμβολιασμών καταγράφεται στους φοιτητές και οι σπουδαστές του Πανεπιστημίου Πατρών δεν αποτελούν την εξαίρεση.

Σύμφωνα με τις καταγραφές αυτές οχτώ στους δέκα σπουδαστές του Πανεπιστημίου Πατρών, έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ένα ποσοστό που πλέον ξεπερνάει το 85%.

Πίσω από αυτά τα στοιχεία κρύβεται και το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα που η περιοχή από τις αρχές Νοεμβρίου αντιμετώπιζε την έξαρση του ιού με πάνω από 200 κρούσματα την ημέρα, η διασπορά στην ακαδημαϊκή κοινότητα ήταν αρκετά μικρή.

Κι αυτό παρόλο που οι φοιτητές θεωρούνται μία από τις πιο κινητικές κοινωνικές κατηγορίες, έχοντας δηλαδή αρκετές επαφές, τόσο εντός του Πανεπιστημίου, όσο και εκτός αυτού.

Ρόλο βέβαια στο χαμηλό ποσοστό της διασποράς έχουν παίξει και τα μέτρα που είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή η πρυτανική αρχή, με συνεχείς ελέγχους για όσους δεν είχαν κάνει το εμβόλιο, αλλά και αποστάσεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Επιπλέον μεγάλο παραμένει το ποσοστό των εμβολιασμένων στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ έχουν ανέβει και οι εμβολιασμοί στους εργαζομένους.

Πάντως, το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών που εμβολιάζεται πηγαίνει στα εμβολιαστικά κέντρα εκτός του Πανεπιστημίου, καθώς σε αυτά που βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη, αλλά και στο Κουκούλι, η προσέλευση παραμένει αρκετά μικρή.


Έχει διαβαστεί 686 φορές