Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΑΡΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΑΡΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΠΑΡΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Γέμισε «ακούραστους» το Έλος Αγυιάς για την κοπή πίτας του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων

Οι αθλούμενοι στο Τμήμα Χειμερινής Κολύμβησης και στα προγράμματα «Άθληση στη Φύση», του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, έκοψαν την πίτα τους στο Έλος Αγυιάς την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για τον συντονισμό του Πάρκου, Γιώργος Μαγιάκης, αφού μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία τρία χρόνια το Πάρκο, μέσα από δυσκολίες, αναθεώρησε τους στόχους του και ανοίχτηκε προς μια νέα κατεύθυνση. Καθώς το περιβάλλον της πόλης μας αποτελεί ένα ιδιαίτερο στοιχείο της τοπικής μας κουλτούρας, αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους μέσω της σωματικής άθλησης και γενικότερα της αλληλεπίδρασης ανθρώπου και φύσης. Οι ομάδες του Πάρκου δεν «παίρνουν» μόνο τα οφέλη της φύσης, προασπίζουν παράλληλα της βιοποικιλότητά της, τον ελεύθερο οικουμενικό χαρακτήρα της».

Ο κ. Μαγιάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανησυχία που προκαλεί η μεταβίβαση της διαχείρισης της πλαζ στο ΤΑΙΠΕΔ και στην ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της παραλίας.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν από τους γυμναστές του Πάρκου, Γιώτα Φουράκη, Στέφανο Νίκα και Κώστα Νταβλούρο, οι 140 περίπου συμμετέχοντες των προγραμμάτων που διεξήχθησαν την προηγούμενη

χρονιά. Ιδιαίτερα θέση στην απονομή είχε ο Κώστας Σιώζος και η Χρύσα Τράντζα, οι οποίοι βραβεύτηκαν για την επιμονή και τη συνέπεια τους στο ευ αγωνίζεσθαι.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η Ελένη Αντωνακοπούλου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Α/Θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, η οποία εκπροσώπησε και την Ιωάννα Παπαϊωάννου, αντίστοιχα υπεύθυνη στην Διεύθυνση Β/Θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Παραβρέθηκε επίσης, αντιπροσωπεία του Τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, με τον υπεύθυνο Περιβαλλοντικών Κέντρων, Κώστα Κωνσταντακόπουλο.

Και τέλος, το δικό τους κομμάτι έκοψαν η Ελένη Κασπίρη και Γιούλα Ανωγιάτη, εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων.

Τα δώρα για τα φλουριά της βασιλόπιτας προσφέρθηκαν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τη διάθεση διπλών προσκλήσεων καθώς και από την ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας με ένα καλάθι αναμνηστικών από το Καρναβαλικό Περίπτερο.

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων ευχαριστεί θερμά και τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), για τη συνεργασία


Έχει διαβαστεί 416 φορές

  •