Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Απίστευτη ταλαιπωρία για το Κοινωνικό Εισόδημα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Απίστευτη ταλαιπωρία για το Κοινωνικό Εισόδημα

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: Απίστευτη ταλαιπωρία για το Κοινωνικό Εισόδημα

Ατελείωτες ουρές

Συνεχίζονται τα προβλήματα στη διαδικασία απογραφής των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Ένας σημαντικός αριθμός πολιτών υποβάλλεται σε απίστευτη ταλαιπωρία, λόγω της προβληματικής λειτουργίας του συστήματος, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να περιμένουν σε δύο ουρές αναμονής, στο ΚΕΠ του Δήμου Πατρέων στο παλιό λιμάνι και στα γραφεία του Κοινωνικού Τομέα στην οδό Γούναρη.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι καθημερινά περιμένουν στην ουρά έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Τομέα στην οδό Γούναρη από τα ξημερώματα, δεκάδες άτομα με αριθμούς προτεραιότητας που ξεπερνούσαν τον αριθμό 700.

Πολλοί πολίτες που απευθύνονται στο ΚΕΠ, διαπιστώνουν εκεί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα δικαιολογητικά που καλούνται να καταθέσουν, με αποτέλεσμα να στέλνονται στον Κοινωνικό Τομέα για να κάνουν διορθώσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όσοι έχουν κάνει αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας, από αυτή που έχουν δηλώσει στην εφορία. Επίσης, πρόβλημα στην υποβολή των αιτήσεων παρατηρείται όχι μόνο εάν έχει γίνει κάποια αλλαγή στα στοιχειά των δικαιούχων, αλλά και σε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους.

Πάντως, χθες πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πρώτων δικαιούχων τα ποσά του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, όμως σε πολλές περιπτώσεις, όπως αποδεικνύεται, το ποσό που πιστώνεται είναι πολύ μικρότερο από τα 200 ευρώ τον μήνα, που έχει οριστεί ως κατώτατο όριο.

Ο λόγος είναι ότι το βασικό εισοδηματικό όριο που έχει τεθεί για μονοπρόσωπο νοικοκυριό (1.200 ευρώ το τελευταίο εξάμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης), ισχύει αθροιστικά για να δοθεί η οικονομική ενίσχυση. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο δικαιούχος δηλώσει ότι το τελευταίο εξάμηνο είχε έσοδα για παράδειγμα 900 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι εισέπραττε κάθε μήνα έως 150 ευρώ. Αν δεν έχει κάποιο άλλο πρόσθετο μέλος (π.χ. σύζυγος, τέκνο), τότε θα λάβει οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο ποσό των 50 ευρώ τον μήνα, ώστε συνολικά το μηνιαίο εισόδημά του να φτάσει τα 200 ευρώ.

 

Έχει διαβαστεί 1493 φορές