Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Χάος στην αγορά – Απλήρωτοι εργαζόμενοι για μήνες!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Χάος στην αγορά – Απλήρωτοι εργαζόμενοι για μήνες!

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: Χάος στην αγορά – Απλήρωτοι εργαζόμενοι για μήνες!

Αλυσίδες καταστημάτων δεν τους επιτρέπουν να πάνε ούτε… τουαλέτα!

Απίστευτες καταγγελίες από Εμποροϋπαλλήλους της Πάτρας, στη τηλεόραση του Lepanto, για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν σε πολλά εμπορικά καταστήματα της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής της παράταξης «Ελεύθεροι Εμποροϋπάλληλοι», Σάββα Τζάκη, σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων δεν επιτρέπεται στους εργαζόμενους, καθ΄όλη τη διάρκεια της βάρδιάς τους, να πάνε ούτε… στην τουαλέτα!

Προφανώς οι διοικήσεις τους θεωρούν πως όταν οι υπάλληλοι παίρνουν μια ανάσα ή χρειάζεται να πραγματοποιήσουν την ανάγκη τους, χάνεται πολύτιμος χρόνος και εν προεκτάσει η αποδοτικότητά τους.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, είναι πολλοί οι υπάλληλοι των μικρότερων εμπορικών καταστημάτων που δεν πληρώνονται για μήνες! Υπάρχουν επιχειρήσεις που κρατούν τους εργαζόμενούς τους χωρίς χρήματα ακόμη και για 8 μήνες, δίνοντάς του έναντι ή και τίποτα…

Η αδυναμία καταβολής των μισθών από τους ιδιοκτήτες στους εργαζόμενους, σαφώς σε πολλές των περιπτώσεων, συνδέεται με τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και στην οικονομία της χώρας.

Έχει διαβαστεί 1632 φορές