Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Κούλουμα στην Πλαζ και στο Νότιο Πάρκο - Πλήθος κόσμου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Κούλουμα στην Πλαζ και στο Νότιο Πάρκο - Πλήθος κόσμου

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: Κούλουμα στην Πλαζ και στο Νότιο Πάρκο - Πλήθος κόσμου

Παρών και ο Κώστας Πελετίδης

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πολλοί ήταν οι Πατρινοί που βρέθηκαν στην Πλαζ και στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργάνωσε και φέτος εκδηλώσεις με σαρακοστιανά εδέσματα, χορούς και τραγούδια.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι και διήρκησαν μέχρι αργά το απόγευμα.

Στην πλαζ παρουσιάστηκε Τρίωρο Μουσικό Πρόγραμμα, αφιερωμένο στο λαϊκό παραδοσιακό και ρεμπέτικο τραγούδι, από την Ορχήστρα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου καθώς και Χορευτικά από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων. Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν οι δυο μασκότ ο Micky και η Μinnie, χόρεψαν και φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά, ενώ ταχυδακτυλουργός παρουσίασε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα διάρκειας μίας ώρας, πραγματοποιώντας μαγικά με την συμμετοχή του κόσμου

Παράλληλα έγινε δωρεάν διάθεση στο κοινό νηστίσιμων εδεσμάτων και λαγάνας.

Στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Πλαζ βρέθηκε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης Θωμόπουλος, μαζί με τα στελέχη της δημοτικής Αρχής.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της καθαράς Δευτέρας έγιναν στο Νότιο Πάρκο, με το μουσικό πρόγραμμα να περιλαμβάνει συναυλία από ερασιτεχνικό συγκρότημα, το οποίο απαρτίζουν οι Φώτης Αραβαντινός, , Θανάση Μελά, Χρήστο Μίσκο, και Μαριάννα Μεσσαλά, με αφιέρωμα στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι.

Φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου από τις εκδηλώσεις στην Πλαζ:

Έχει διαβαστεί 1637 φορές