Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Λουκέτο λόγω ρεύματος σε τρία καταστήματα εστίασης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Λουκέτο λόγω ρεύματος σε τρία καταστήματα εστίασης

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Πάτρα: Λουκέτο λόγω ρεύματος σε τρία καταστήματα εστίασης

Το μεγαλύτερο βαρίδι για την εστίαση και τα μαγαζιά της, τελικά δεν είναι τα μέτρα προστασίας και ο κορωνοϊός

Το μεγαλύτερο βαρίδι για την εστίαση και τα μαγαζιά της, τελικά δεν είναι τα μέτρα προστασίας και ο κορωνοϊός.

Αυτό που αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο βάρος είναι οι λογαριασμοί ρεύματος και από τις πληροφορίες που έχουν πάρει τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν οδηγήσει τους συναδέλφους τους στο λουκέτο.

Τα όσα τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος είναι χαρακτηριστικά. «Τρεις επιχειρήσεις, με βάση τα όσα μάθαμε, έκλεισαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα λόγω των υψηλών λογαριασμών που έφτασαν και τους οποίους αδυνατούσαν να πληρώσουν».

Όταν ένα κατάστημα εστίασης που έχει υποστεί μια πτώση της κίνησης που φτάνει πάνω από 70% σε σύγκριση με την κίνηση που είχε πριν από δύο χρόνια, όταν έχει να αντιμετωπίσει τα μέτρα προστασίας και το άνοιξε – κλείσε  των αποφάσεων της επιτροπής, τότε οι λογαριασμοί ρεύματος που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμα και τα 1.000 ευρώ τον μήνα, αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα της καταστροφής για τον επαγγελματία που θέλει να κρατήσει όρθια την επιχείρηση του.

«Το πρόβλημα που πηγάζει από την ενεργειακή κρίση, δεν το αντιμετωπίζει μόνο η εστίαση, αλλά όλη η αγορά. Στα μαγαζιά όμως της εστίασης που έχουν υποστεί τόσα από την πανδημία οι διπλάσιοι και τριπλάσιοι λογαριασμοί ρεύματος που φτάνουν  δεν αντέχονται» εξηγεί χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος και προσθέτει:

«Σκοπεύουμε να αντιδράσουμε πάνω σε αυτό το θέμα. Είμαστε στο στάδιο συζητήσεων και διαβουλεύσεων για να δούμε πώς θα αντιδράσουμε γιατί το σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει με τους λογαριασμούς ρεύματος. Ξέρουμε ότι υπάρχει το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, αλλά δεν θα την πληρώσουμε εμείς και αυτή…».


Έχει διαβαστεί 698 φορές