Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Η Πάτρα Φωτίζει τα Δικαιώματα των Ασθενών
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Η Πάτρα Φωτίζει τα Δικαιώματα των Ασθενών

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Η Πάτρα Φωτίζει τα Δικαιώματα των Ασθενών

Ενημερωτική εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό για τα 14 απαράγραπτα δικαιώματα των ασθενών, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Πάτρα από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 και ώρες 18:00 - 20:00

στην Αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών (Πλατεία Γεωργίου Α' 25 Πάτρα), με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών. Τα δικαιώματα των ασθενών θα φωτιστούν και κυριολεκτικά, με τη φωταγώγηση του Θεάτρου Απόλλων στα χρώματα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας τις βραδινές ώρες.

 

Για πρώτη φορά, η Εθνική Συνομοσπονδία των Συλλόγων Ασθενών της χώρας και θεσμοθετημένη από την Πολιτεία σε ζητήματα χάραξης πολιτικών υγείας, μεταφέρει στην πόλη της Πάτρας μια εκδήλωση θεσμό που πραγματοποιείται από το 2022 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, της Εκκλησίας της Ελλάδας, μελών του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των κομμάτων και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής, της επιστημονικής κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών.

 

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών καθιερώθηκε το 2007 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή την υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Δικαιωμάτων των Ασθενών, η οποία διακηρύσσει δεκατέσσερα (14) θεμελιώδη δικαιώματα των ασθενών που στόχο έχουν να εγγυηθούν ένα «υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας» για όλους τους Πολίτες.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των 14 δικαιωμάτων και πως αυτά ισχύουν και εφαρμόζονται στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε και στην ειδική ιστοσελίδα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, www.greekpatientsrights.gr.

 

Η φετινή εκδήλωση θα επικεντρωθεί στα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας που βρίσκονται εντός των δημόσιων νοσοκομείων, με ορίζοντα την ποιοτική και θεσμική αναβάθμιση τους, ώστε πέρα από τη συμβολή τους στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, να καταστούν σημεία επαφής του Πολίτη με τα νοσοκομεία και φορείς συμμετοχής του στην αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και διασφάλισης της ποιότητας.

 

Με τη φετινή πρώτη εκδήλωση στην Πάτρα, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ευελπιστεί να μεταλαμπαδεύσει το μήνυμα των δικαιωμάτων των ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα και κοινά στόχους τις  τοπικές Ενώσεις Ασθενών, τους Διοικητές Νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών, τους Βουλευτές των Κομμάτων και φυσικά την Ιατρική και Επιστημονική Κοινότητα.

 


Έχει διαβαστεί 775 φορές