Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Σήμερα η απόφαση για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Σήμερα η απόφαση για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: Σήμερα η απόφαση για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019

Μόνη υποψήφια η Αχαϊκή πρωτεύουσα

Σήμερα, στην Ταρραγόνα της Ισπανίας, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της ΔΕΜΑ, σχετικά με την ανάληψη ή όχι των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, από την Πάτρα.

Αν και η Πάτρα έμεινε μοναδική υποψήφια, τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης, προτιμούν να δηλώνουν συγκρατημένη αισιοδοξία, επισημαίνοντας ότι το γεγονός της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων της Μασσαλίας και της Αλεξάνδρειας δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη θετική έκβαση για την Πάτρα.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης, Θόδωρο Μενεγή «το ότι είμαστε μόνοι μας δεν σημαίνει κάτι. Η διεκδίκηση είναι ανοικτή. Μπορεί να τρέξεις μόνος και να έρθεις δεύτερος. Όμως, εκείνο που μπορώ να σας μεταφέρω με βεβαιότητα είναι ότι έχουν μείνει πολύ ικανοποιημένοι με τον φάκελο».

Ο κ. Μενεγής έκανε λόγο για κάποια μειονεκτήματα, τα οποία όμως θεωρεί πως θα αντιμετωπιστούν και στο τέλος η ΔΕΜΑ θα αναθέσει στην Πάτρα τη διοργάνωση: «Υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα, τα οποία είναι αντιμετωπίσιμα. Τα έχουμε απαντήσει και θα κριθούμε για την επάρκεια των απαντήσεων που θα δώσουμε».

Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε και ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, καθώς όπως επεσήμανε, το ότι η Πάτρα είναι η μοναδική πόλη που θα κατέβει υποψήφια, δεν σημαίνει ότι είναι σίγουρο ότι θα αναλάβει τους αγώνες, αφού ενδέχεται να προκύψουν κάποια τεχνικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ΔΕ.ΜΑ.

Ενα «αγκάθι» στην διεκδίκηση της ανάληψης των αγώνων είναι ότι ο φάκελος της Πάτρας δεν περιέχει την -απαραίτητη- εγγυητική επιστολή από την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς η προσωρινή της διοίκηση δεν έχει δικαίωμα να υπογράψει τέτοια επιστολή.

Η Επιτροπή Διεκδίκησης ελπίζει ότι θα γίνει δεκτή από τη ΔΕΜΑ η προφορική συναίνεση των Καπράλου και Κούβελος, οι παρατάξεις των οποίων θα διοικήσουν μετά τις εκλογές στην ΕΟΕ.

Από χθες βρίσκεται στην Ταρραγόνα και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Πάτρας.

Σε ότι αφορά την φιλοσοφία της υποψηφιότητας της Πάτρας και το σκεπτικό της διεκδίκησης της διοργάνωσης ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τρίτη, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το περιεχόμενο αυτής της διοργάνωσης αφορά σε παράκτια αθλήματα που εμφανίζουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της άθλησης στο φυσικό περιβάλλον και απαιτούν ελαφρές και χαμηλού κόστους κατασκευές. Ως Δήμος διεκδικούμε την ανάληψη των αγώνων γιατί το συνολικό κόστος της διοργάνωσης, θα καλυφθεί πλήρως από το αρμόδιο Υπουργείο όπως εγγράφως δεσμεύεται η κυβέρνηση.

Η διοργάνωση των αγώνων συνεπάγεται και τη δημιουργία αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι υποδομές θα παραμείνουν μετά τους αγώνες στην πόλη μας και θα αποδοθούν για ελεύθερη και δωρεάν χρήση στην νεολαία και τους αθλητικούς φορείς της περιοχής.»

Όσον αφορά το κόστος της λειτουργίας, της συντήρησης αλλά και για το απαραίτητο προσωπικό, αυτά να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και το αρμόδιο υπουργείο, με μόνιμο προσωπικό

Έχει διαβαστεί 1539 φορές