Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Ο Σκουρλέτης ζητά με επείγον έγγραφο να μάθει τα οικονομικά του Δήμου -Δεν δίνουμε στοιχεία απαντά ο Πελετίδης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Ο Σκουρλέτης ζητά με επείγον έγγραφο να μάθει τα οικονομικά του Δήμου -Δεν δίνουμε στοιχεία απαντά ο Πελετίδης

από Lepanto RTV

Ζητά από τον Δήμο να στείλει στοιχεία μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, καλεί τον Δήμο μας όπως και τους υπόλοιπους Δήμους και Περιφέρειες της χώρας, να αποστείλει μέχρι τις 16 Δεκέμβρη, οικονομικά στοιχεία, που περιλαμβάνουν τραπεζικούς λογαριασμούς κ.λπ., αναφέρει ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνεται  "τα στοιχεία είναι γνωστά στο Υπουργείο ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που συντάχθηκε ο προϋπολογισμός μας. Αύτή η τακτική, μας προκαλεί δικαιολογημένα ερωτηματικά και ανησυχία, γιατί είναι η ίδια τακτική που ακολούθησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τον Απρίλη του 2015, όταν με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έβαλε στο χέρι τα αποθεματικά των φορέων της γενικής κυβέρνησης, μεταξύ αυτών, στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Η Δημοτική Αρχή, όπως και το 2015, δεν πρόκειται να δεχθεί τη δέσμευση των χρημάτων του Δήμου μας, γιατί αυτά πρέπει να εξυπηρετήσουν τις λαϊκές ανάγκες και όχι το χρέος προς τους δανειστές και τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα)".

Έχει διαβαστεί 1404 φορές