Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΑΤΡΑ: Τεράστιες ουρές για ράπιντ τεστ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΑΤΡΑ: Τεράστιες ουρές για ράπιντ τεστ

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΤΡΑ: Τεράστιες ουρές για ράπιντ τεστ

Στο επιμελητήριο

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Πάτρα και γενικότερα σε όλη την επικράτεια έχει κάνει δεκάδες πολίτες να σπεύσουν στα σημεία που γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για δωρεάν rapid τεστ.

Ειδικότερα στο Επιμελητήριο Αχαΐας οι ουρές δεν έχουν σταματήσει, με δεκάδες Πατρινούς όλων των ηλικιών να κάνουν το τεστ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μία αυξητική τάση των θετικών δειγμάτων και των νέων μολύνσεων.

Εκτός των rapid τεστ αυξητική τάση έχει εμφανίσει στα φαρμακεία η ζήτηση των self τεστ με Πατρινούς να μην αρκούνται στα δωρεάν που έχει δώσει η κυβέρνηση, αλλά να αγοράζουν και δικά τους για ακόμα περισσότερα τεστ.

Αρκετοί πάντως μαθαίνοντας ότι ένα πρόσωπο που έχουν έρθει σε επαφή έχει βγει θετικός καταφεύγουν στην λύση του μοριακού, έτσι ώστε να είναι σίγουροι, γνωρίζοντας ότι στα rapid και στα self, υπάρχει και ένα ποσοστό λάθος διαγνώσεων.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που υπάρχει είναι ότι ο αριθμός των δειγματοληπτικών ελέγχων συνολικά σε φαρμακεία, σε διαγνωστικά κέντρα και στα συνεργεία του ΕΟΔΥ έχει εκτοξευτεί μέσα σε λίγες μέρες και αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.


Έχει διαβαστεί 785 φορές