Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Υπέρογκα πρόστιμα σε Δήμο και καταστηματάρχες της Ηρώων Πολυτεχνείου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.Το κατάλαβα
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Υπέρογκα πρόστιμα σε Δήμο και καταστηματάρχες της Ηρώων Πολυτεχνείου

από Αλέξανδρος Κογκόλης

Από την Κτηματική Υπηρεσία

Πρόστιμα που κυμαίνονται από 80.000 έως 200.000 ευρώ επέβαλε η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στο Δήμο Πατρέων και στους καταστηματάρχες των παραλιακών μαγαζιών της Ηρώων Πολυτεχνείου για παράνομη κατάληψη του αιγιαλού. Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο lepantortv.gr(μεσημέρι Δευτέρας) και μετέπειτα στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Lepanto ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τζανάκος. Έτσι λοιπόν μετά την απόφαση που κήρυξε τα εν λόγω μαγαζιά ως κατεδαφιστέα ακολουθούν τώρα και τα βαριά πρόστιμα.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την όλη υπόθεση αφού, μεταξύ άλλων, σχετίζεται άμεσα με την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο. Στο σημείο αυτό αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η μεν κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για την παραχώρηση ενώ ταυτόχρονα οι υπηρεσίες του δημοσίου κάνουν ότι μπορούν για να δυσκολέψει αυτή η προσπάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα αυτά κατασκευάστηκαν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας από το ΟΛΠΑ. Στη συνέχεια ακολούθησε η προσωρινή τους παραχώρηση στο Δήμο, με βάση την οποία ο Δήμος Πατρέων προχώρησε στην ενοικίασή τους, τόσο με την προηγούμενη δημοτική αρχή υπό τον Γ. Δημαρά όσο και με την τη νυν δημοτική αρχή υπό τον Κ. Πελετίδη.

Φαίνεται όμως ότι αυτές οι ενοικιάσεις πάσχουν νομικά αφού στο μεταξύ προέκυψε τόσο η απόφαση του ΣτΕ που τα κήρυξε κατεδαφιστέα ενώ τώρα ήλθαν και τα πρόστιμα που για μεν το Δήμο είναι τσουχτερά, για δε τους καταστηματάρχες είναι κυριολεκτικώς εξοντωτικά.

Έχει διαβαστεί 1475 φορές

Ακολουθήστε μας...