Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Παυλόπουλος από Δίβρη: Ακομη και στις πιο δύσκολες ώρες οι Έλληνες τα δίνουν όλα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Παυλόπουλος από Δίβρη: Ακομη και στις πιο δύσκολες ώρες οι Έλληνες τα δίνουν όλα

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Παυλόπουλος από Δίβρη: Ακομη και στις πιο δύσκολες ώρες οι Έλληνες τα δίνουν όλα

Εγκαίνια στο «Αρχοντικό Πετραλιά»

«Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μας, ακόμα και όταν χειμάζεται ο λαός μας, ακόμα και όταν πρέπει να αντιμετωπίσουμε προβλήματα επιβίωσης, όταν είναι να κάνουμε με την υπεράσπιση της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις, τα δίνουμε όλα» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας το Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δίβρης «Αρχοντικό Πετραλιά».

«Τα δίνουμε όλα, όχι μόνο γιατί είμαστε Έλληνες και υπερασπιζόμαστε τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας, αλλά γιατί αυτή η ιστορία και αυτός ο πολιτισμός δεν ανήκει μόνο σε εμάς, αλλά είναι ένας πολιτισμός που ανήκει στον κόσμο, στην Δύση και στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

«Με αυτά που κάνουμε», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «φυσικά υπερασπιζόμαστε τη δική μας ιστορία και εμπνεόμαστε, αλλά εμπνέουμε και τους άλλους για τα βασικά ιδανικά που πρέπει αυτή την κρίσιμη ώρα να επικρατήσουν και στην Ευρώπη». 

«Γιατί η Ευρώπη», συνέχισε, «δεν κινδυνεύει τόσο πολύ από οικονομική παρακμή - το δρόμο μπορούμε να τον βρούμε εύκολα - αλλά κινδυνεύει να αποκοπεί από τις ρίζες της και να χάσει τον τελικό προορισμό της, ο οποίος δεν ανήκει μόνο στην Ευρώπη, αλλά είναι πανανθρώπινος».
 

Έχει διαβαστεί 1405 φορές