Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Σε φάση ολοκλήρωσης η γέφυρα του Πείρου πάνω από την Ι.Μ. Χρυσοποδαρίτισσας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Σε φάση ολοκλήρωσης η γέφυρα του Πείρου πάνω από την Ι.Μ. Χρυσοποδαρίτισσας

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Σε φάση ολοκλήρωσης η γέφυρα του Πείρου πάνω από την Ι.Μ. Χρυσοποδαρίτισσας

Για την πορεία των εργασιών κατασκευής της γέφυρας στον ποταμό Πείρο, πάνω από την Ι. Μονή Χρυσοποδαρίτισσας, ενημερώθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειαρχη Υποδομών και Έργων, Βασίλη Γιαννόπουλο, ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στο δρόμο Καλάνου – Λακκωμάτων, στο Δήμο Ερυμάνθου, όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Παναγιώτη Φλωράτο, για την πρόοδο του έργου.

Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που με την ολοκλήρωσή της θα συμβάλει σημαντικά στην επικοινωνία των οικισμών Κάλανος, Ν. Κομπηγάδι, Λακκώματα, Χρυσοπηγή κ.ά, που βρίσκονται εκατέρωθεν του Πείρου.

Η κατασκευή της γέφυρας μειώνει σημαντικά τις αποστάσεις μεταξύ των οικισμών, καθιστά ασφαλέστερες τις μετακινήσεις, ενώ συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της πυροπροστασίας και της πυρόσβεσης σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε την υλοποίηση του έργου που εκκρεμούσε από προηγούμενη εργολαβία του πρώην Δήμου Φαρρών, καθώς δεν είχε καταστεί εφικτή η υλοποίησή της στο παρελθόν εξαιτίας περιορισμένων πόρων.

Η Περιφέρεια εξασφάλισε χρηματοδότηση 205.000 ευρώ και προχώρησε γρήγορα τις διαγωνιστικές εργασίες. Το έργο συμβασιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 και η υλοποίησή του προχώρησε τάχιστα, καθώς ήδη έχει υλοποιηθεί το 90% της εργολαβίας και σύντομα πρόκειται να δοθεί σε χρήση.

«Υπάρχουν πολλά έργα που ενώ μπορεί να θεωρούνται “μικρά”, είναι πολύ σπουδαία για τις τοπικές κοινωνίες, κάνουν καλύτερη τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων ενώ επιπλέον συμβάλλουν και στην καλύτερη θωράκιση του τόπου. Ένα τέτοιο έργο είναι και η γέφυρα που επισκεφθήκαμε σήμερα. Χαιρόμαστε γιατί η Περιφέρεια κλείνει εκκρεμότητες του παρελθόντος και παραδίδει χρήσιμα έργα στην κοινωνία. Κάθε μικρό ή μεγάλο έργο είναι και μία ψηφίδα ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα» σημείωσε με αφορμή την επίσκεψή του ο κ. Φαρμάκης. 


Έχει διαβαστεί 350 φορές