Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλει την δημοτική αρχή Ναυπακτίας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλει την δημοτική αρχή Ναυπακτίας

από Lepanto RTV
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλει την δημοτική αρχή Ναυπακτίας

Δείτε την ανακοίνωση

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλει ως απαράδεκτη την απόφαση και την στάση της δημοτικής αρχής Ναυπακτίας στο θέμα των καθαριστριών.

Δείτε την ανακοίνωση:

Για την απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 συζητήθηκε ως τακτικό θέμα το αίτημα έντεκα (11) Σχολικών Καθαριστριών του Δήμου, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) που αφορούσε στην αύξηση της ημερήσιας εργασίας από μερική σε πλήρη απασχόληση. Οι εργαζόμενες απασχολούνται από μισή (1/2) έως το πολύ τέσσερις (4) ώρες η κάθε μία, με μηνιαία αμοιβή από 50,00 έως 380,00 ευρώ.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας (Γ. Τσούνης και Μ. Παπαδοπούλου) προκειμένου με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδος να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων που ανταποκρίνεται και στην κάλυψη των ούτως ή άλλως μεγάλων και ακάλυπτων αναγκών στον ευαίσθητο χώρο της καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Με το άρθρο 8, παρ.1 του Ν.4368/2016 υιοθετήθηκε ένα πάγιο αίτημα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά και αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν τα μνημόνια που θέλουν μία θέση εργασίας να «μοιράζεται» σε δύο, τρεις, ακόμη και τέσσερις εργαζόμενους. Και όλοι εμφανίζονται μάχιμοι υπερασπιστές του 8ωρου και της πλήρης απασχόλησης όταν τις αποφάσεις λαμβάνουν άλλοι.

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας αναδείχθηκε μνημονιακότερη όλων, προσφέροντας ενώπιον των έντεκα (11) εργαζομένων το ιλιγγιώδες ποσό των 15.000 ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ προκειμένου να το μοιραστούν!!! Και στην δικαιολογημένη αγανάκτηση των παρευρισκομένων απάντησε με μια πρωτοφανής επίθεση στην Πρόεδρο των Εργαζομένων κα Βασιλική Νταουσάνη γιατί έπραξε το αυτονόητο, υπερασπίστηκε μαζί με το υπόλοιπο Δ.Σ. το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο οποίος όχι πολύ καιρό πριν εμφανιζόταν ως πολέμιος των επιταγών των μνημονίων και του εργασιακού μεσαίωνα που επιβάλλουν, αντιμετώπισε με προκλητική αδιαφορία το εύλογο αίτημα των εργαζομένων. Η Διοίκηση του Δήμου Ναυπακτίας όχι μόνο αντιμετώπισε με κυνισμό το αίτημα επιβίωσης των εργαζομένων αλλά στάθηκε πολιτικά αλληλέγγυα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων.

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του Δήμου Ναυπακτίας τόσο για την ανάλγητη στάση της όσο και για την απαράδεκτη επίθεση και στοχοποίηση της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων κα Βασιλική Νταουσάνη και την καλούμε να επανεξετάσει την αδιάλλακτη και αδικαιολόγητη στάση της.

Ως Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεσμευόμαστε να επανέλθουμε δυναμικά με το Σωματείο και τους εργαζόμενους του Δήμου Ναυπακτίας και όχι μόνο, για την τελική δικαίωση των έντεκα (11) Σχολικών Καθαριστριών που τόλμησαν να ζητήσουν το αυτονόητο… 8ωρο!!! Θα πρέπει η Δημοτική Αρχή Ναυπακτίας να επιλέξει τελικά με ποιόν είναι…

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

 

Νίκος Τράκας                                                                     Βασίλης Πετρόπουλος

Έχει διαβαστεί 1442 φορές