Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

Προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο πλαίσιο των αναγκών του Δήμου Πατρέων και κάθε Δήμου, ζητά με επιστολή του προς την Υπουργό Εσωτερικών κυρία Νίκη Κεραμέως και προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο, ο Δήμαρχος Πατρέων.

Η επιστολή του Δημάρχου Πατρέων έχει ως εξής:

Κύριοι Υπουργοί

Επανερχόμαστε άλλη μια φορά στο θέμα των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δήμο Πατρέων, καθώς είναι γνωστή προς εσάς η υποστελέχωση των Υπηρεσιών του. Οι συνεχιζόμενες απαγορεύσεις προσλήψεων, σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις, θέτουν σε κρισιμότητα την ίδια τη λειτουργία των Υπηρεσιών μας.

Δεν είναι μόνο οι μνημονιακές πολιτικές της απαγόρευσης των προσλήψεων, αλλά και οι συνεχιζόμενες πολιτικές, καθώς δεν εφαρμόζεται ούτε καν ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων στο λόγο 1 προς 1, δηλαδή για 1 αποχώρηση - 1 πρόσληψη τακτικού προσωπικού, όπως υποτίθεται θα γινόταν, προκειμένου να τηρηθούν οι «δημοσιονομικές δεσμεύσεις».

Ακόμα και στο πλαίσιο αυτό των σχετικών εγκυκλίων σας, οι απαιτήσεις μας σε προσλήψεις δεν έχουν εγκριθεί. Για το έτος 2023 αιτηθήκαμε στο Υπουργείο σας, στο πλαίσιο της εγκυκλίου του ΥΠΕΣ με ΑΔΑ: 965446ΜΤΛ6-Η04 για προγραμματισμό προσλήψεων 2023 (μόνο στο λόγο 1 προς 1 που μας καλείτε και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες μας), 15 θέσεις τακτικού προσωπικού σε 15 αυτοδίκαιες συνταξιοδοτήσεις που θα είχαμε το 2023.

Δεν εγκρίνατε καμία θέση πρόσληψης και δεν είναι μόνο για το έτος 2023.

Με την ίδια διαδικασία και πάντα μετά από εγκυκλίους σας, στο λόγο 1 προς 1, αιτηθήκαμε το 2020, 89 θέσεις τακτικού προσωπικού σε εκτιμώμενες 89 συνταξιοδοτήσεις. Από τις 89 θέσεις τακτικού προσωπικού που υποβάλλαμε εγκρίθηκαν 6 θέσεις και προκηρύχτηκαν με την 13Κ/2021 προκήρυξη ΑΣΕΠ μόνο 3.

Για το έτος 2021 αιτηθήκαμε 80 θέσεις τακτικού προσωπικού σε εκτιμώμενες 80 συνταξιοδοτήσεις. Εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΣ μόνο 2 θέσεις που συμπεριλήφθηκαν στην προκήρυξη 13Κ/2021.

Για το έτος 2022 αιτηθήκαμε 12 θέσεις τακτικού προσωπικού σε 12 εκτιμώμενες συνταξιοδοτήσεις και εγκρίθηκαν 3, για να γίνουν οι προσλήψεις από επιλαχόντες της προκήρυξης 13Κ/ΑΣΕΠ που ακόμα δεν έχουν γίνει.

Ως συνολικά στοιχεία δε, από το 2020 αιτηθήκαμε 196 θέσεις τακτικού προσωπικού και προσλήφθηκαν μόνο 5, ενώ ούτε και οι εγκριθείσες 3 θέσεις από τις 12 συνταξιοδοτήσεις που είχαμε υποβάλλει για το 2022 και αναμένονταν να προσληφθούν από επιλαχόντες της 13Κ/2021 προκήρυξης ΑΣΕΠ, δεν πραγματοποιήθηκαν.

Τα υπ’ όψη στοιχεία είναι γνωστά σε εσάς με έγγραφά μας και επιστολές, αλλά και παραστάσεις μας.

Σε καμία περίπτωση ακόμα και η υλοποίηση προσλήψεων στο λόγο 1 προς 1, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις χαμένες θέσεις εργασίας τακτικού προσωπικού των προηγούμενων ετών στο Δήμο Πατρέων, όμως η συνέχιση της μη υλοποίησης των δικών σας εξαγγελιών και εγκυκλίων, οδηγεί πλέον στην αποσύνθεση κρίσιμων Υπηρεσιών μας.

Κύριοι Υπουργοί,

Διαμαρτυρόμαστε άλλη μια φορά για την υπ’ όψη αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος και για άλλη μια φορά ζητούμε άμεσα την έγκριση των απαιτήσεών μας, που σας έχουμε αποστείλει στο πλαίσιο των δικών σας εγκυκλίων για προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού, επαναφέροντας παράλληλα το αίτημα προσλήψεων στα πλαίσια των συνολικών αναγκών του Δήμου Πατρέων και κάθε Δήμου.


Έχει διαβαστεί 247 φορές