Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ψήφισμα ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για τον δικαστικό χάρτη στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ψήφισμα ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για τον δικαστικό χάρτη στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Ψήφισμα ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για τον δικαστικό χάρτη στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει δια του παρόντος την απόλυτη αντίθεσή του στην κατάργηση ή συγχώνευση οποιουδήποτε υφιστάμενου σήμερα δικαστικού σχηματισμού στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Με δεδομένο, ότι ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση της χώρας και εντός της επικρατείας του εδρεύουν επτά δήμοι, είναι προφανές, πως η κατάργηση ή συγχώνευση οποιουδήποτε υφιστάμενου σήμερα δικαστικού σχηματισμού θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της Δικαιοσύνης ως κοινωνικού αγαθού.

Είναι σαφές, πως βάσει του νέου προωθούμενου δικαστικού χάρτη δε λαμβάνεται καθόλου υπόψη το αυξανόμενο κόστος των πολιτών για μεγαλύτερες μετακινήσεις προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις δικαστικές τους υποθέσεις. Παράλληλα, αγνοείται παντελώς η γεωμορφολογία και ο οδικός χάρτης της περιοχής με τις ούτως ή άλλως υποβαθμισμένες υποδομές.

Για αυτό το λόγο το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας συμπαρατάσσεται με τα δίκαια αιτήματα των δικηγορικών συλλόγων της περιοχής και ζητά:

* Την ενίσχυση των δικαστηρίων με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που θα υποβοηθήσουν σημαντικά το έργο των δικαστηρίων

* Να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά και πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της περιοχής προκειμένου να μην υπάρξουν άδικες χρονικές και οικονομικές επιβαρύνσεις τόσο για τους πολίτες της και το νομικό της κόσμο.

Έχει διαβαστεί 97 φορές