Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Ασθενείς στον διάδρομο και με κορονοϊό
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Ασθενείς στον διάδρομο και με κορονοϊό

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Ασθενείς στον διάδρομο και με κορονοϊό

Υπό το βάρος των 13 θετικών κρουσμάτων που διαγνώστηκαν σε νοσηλευόμενους της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, η Κλινική θα παραμείνει και αυτή την εβδομάδα κλειστή.

Αυτό σημαίνει ότι τα νέα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας θα παραπέμπονται σε άλλες κλινικές της χώρας. Ο ιός φαίνεται ότι πέρασε την περασμένη εβδομάδα το κατώφλι της Κλινικής πιθανόν από κάποιον επισκέπτη.

«Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες όταν έχεις 12 ασθενείς που νοσηλεύονται στον διάδρομο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 13 νοσηλευόμενους θετικούς, 10 σε καραντίνα και 9 αρνητικούς. Οι ασθενείς μας είναι περιπατητικοί που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να τους περιορίσεις σε κάποιο χώρο και να τους έχεις σε απομόνωση. Η διαχείριση αυτής της κατάστασης είναι εξαιρετικά δύσκολη» μας εξηγεί ο καθηγητής και διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, Φίλιππος Γουρζής.

Ο ίδιος αναφέρει ότι «αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε το πρωτόκολλο και τις οδηγίες που μας έχουν δώσει οι λοιμωξιολόγοι του νοσοκομείου μας. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουμε κλειστοί για άλλες πέντε μέρες ακόμα. Από κει και πέρα, θα δούμε, ανάλογα με τα δεδομένα που θα προκύψουν».

Ο κ. Γουρζής δεν κρύβει ότι «οι ασθενείς ταλαιπωρούνται. Τα επείγοντα του νοσοκομείου μας δουλεύουν κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι αν προκύψει περιστατικό που απαιτεί νοσηλεία, ενημερώνουμε το ΕΚΕΠΥ και ο ασθενής διακομίζεται σε άλλη κλινική της χώρας όπου βρεθεί κενή κλίνη.

«Οταν έχεις όλες τις κλίνες γεμάτες κι έχουμε και 12 ασθενείς επιπλέον που νοσηλεύονται στον διάδρομο.


Έχει διαβαστεί 318 φορές