Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΛΙΠΑΝΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΑΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΛΙΠΑΝΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΑΣ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΛΙΠΑΝΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΑΣ

''Εταιρείες της περιοχής προσλαμβάνουν προσωπικό χωρίς την απαιτούμενη άδεια''

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος του σωματείου χειριστών λιπαντών Ναυπακτίας και Δωρίδας ο οποίος όπως δήλωσε στην ευρύτερη περιοχή που καλύπτει το Σωματείο, δραστηριοποιούνται πολλές κατασκευαστικές εταιρείες οι οποίες ωστόσο απασχολούν προσωπικό χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Ο κ. Μπουζινέκης μιλώντας στην κάμερα του Lepanto αναφέρθηκε σε εργολάβους και επιχειρήσεις που ελλείψει πιστοποιημένων χειριστών μηχανημάτων έργου, απασχολούν οδηγούς. Έτσι αφενός μεν ελλοχεύει ο κίνδυνος για ένα εργατικό ατύχημα, καθώς δεν υπάρχει ούτε η άδεια ούτε και η πιστοποίηση αφετέρου δε, οι επαγγελματίες χειριστές παραμένουν άνεργοι.
Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε αυτή την κατάσταση, σημείωσε ο κ. Μπουζινέκης ο οποίος όπως είπε θα ενημερώσει και τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και τμήματα τροχαίας.
Σε ερώτηση αν απευθύνθηκε το σωματείο και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ο πρόεδρος των χειριστών τόνισε ότι επανειλημμένως έχει στείλει έγγραφα αλλά δυστυχώς λόγω της υποστελέχωσης του αρμόδιου τμήματος στην Αιτωλοακαρνανία, οι έλεγχοι είτε δεν γίνονται καθόλου, είτε περνά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί αρμόδιος υπάλληλος για να ελέγξει την καταγγελία.

Περισσότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 20.30

Έχει διαβαστεί 721 φορές