Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΣΟΚ! Πέθανε ο θρύλος της Παναχαϊκής Ανδρέας Μιχαλόπουλος
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΣΟΚ! Πέθανε ο θρύλος της Παναχαϊκής Ανδρέας Μιχαλόπουλος

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΟΚ! Πέθανε ο θρύλος της Παναχαϊκής Ανδρέας Μιχαλόπουλος

Σε ηλικία 73 χρόνων

Άφησε την τελευταία του πνοή  λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης, στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” όπου και νοσηλευόταν, σε ηλικία 73 χρονών  βυθίζοντας στη θλίψη την φίλαθλη Πάτρα, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος είχε τα τελευταία χρόνια, προβλήματα υγείας τα οποία και αντιμετώπιζε τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του (η σύζυγός του Γιώτα και τα παιδιά του Μαριέττα, Γιώργος) με θάρρος,

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Πανιώνιο Πατρών και το 1966 πήγε στην Παναχαϊκή στην οποία αγωνίστηκε μέχρι και το 1979. Συνέδεσε το όνομα του με τη μεγάλη ομάδα της Παναχαϊκής που αγωνίστηκε στην Ευρώπη και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ δύο σοβαροί τραυματισμοί που υπέστη επισκίασαν την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στη συνέχεια. Ακολούθως τη σεζόν 1979-80 αγωνίστηκε με τον Α.Π.Σ. Πάτραι και τις χρονιές 1980-81 και 1981-82 με την Αχαϊκή, την οποία οδήγησε μάλιστα ως παίκτης προπονητής στην Β΄ Εθνική το 1981.

Στις εθνικές ομάδες
Αγωνίστηκε μία φορά με την Εθνική Ελλάδας το 1973. Έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ενόπλων με την όποια κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόπλων το 1969 και την 3η θέση το 1972. Υπήρξε επίσης μέλος της Εθνικής Ελπίδων, η οποία το 1971 κατέκτησε το 4ο Βαλκανικό Κύπελλο.


Έχει διαβαστεί 717 φορές