Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Το σωματείο σπουδαστών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας για τις δηλώσεις Θάνου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Το σωματείο σπουδαστών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας για τις δηλώσεις Θάνου

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Το σωματείο σπουδαστών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας για τις δηλώσεις Θάνου

Θέση για τις δηλώσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκά Θάνου πήρε σε ανακοίνωσή του το σωματείο σπουδαστών της δραματικής σχολής που αναφέρει τα εξής:

«Ως Σωματείο Σπουδαστών της δραματικής σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, επιθυμούμε να εκφράσουμε την πλήρη εναντίωση μας στις από 2/12/2022 δηλώσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Λουκά Θάνου, που αναρτήθηκαν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Οι δηλώσεις του συνιστούν αθέμιτη διάκριση στο εργασιακό περιβάλλον σύμφωνα με το νόμο Ν.4443/2016. Επιπλέον, με δεδομένο ότι στη τέχνη του θεάτρου το φύλο του ρόλου δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το φύλο του ηθοποιού, θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις προσβάλλουν τις βασικές αρχές που διέπουν το θέατρο. Εκφράζουν την έλλειψη καλλιτεχνικού οράματος και του δέοντος σεβασμού στους εργαζομένους.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική πορεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις υποβιβάζουν το θεσμό. Πάνω απ’όλα όμως, προσβάλλουν τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να υπάρχουμε ως νέοι καλλιτέχνες και κυρίως ως άνθρωποι».


Έχει διαβαστεί 389 φορές