Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Κ. Σπαρτινός στη Βουλή: «Κατατέθηκε ο πρώτος επεκτατικός προϋπολογισμός»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Κ. Σπαρτινός στη Βουλή: «Κατατέθηκε ο πρώτος επεκτατικός προϋπολογισμός»

από Αλέξανδρος Κογκόλης

Δείτε την ομιλία του

"Μετά από 10 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και μετά από σειρά αποτυχημένων προσπαθειών εξόδου από την κρίση προηγούμενων κυβερνήσεων, φθάνουμε στον πρώτο επεκτατικό προϋπολογισμό", τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση κύρωσης του Προϋπολογισμού, ο βουλευτής Αχαϊας, Κ. Σπαρτινός.

Ανέφερε ότι η χρεωκοπία, στην οποία οδηγήθηκε η χώρα με την πελατειακή και “ανέμελη” δανειακή τακτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν μόνο οικονομική, αλλά ήταν και κοινωνική, πολιτική και ηθική. Το αφήγημα περί αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ και ψεύτικης εξόδου από τα μνημόνια βολεύει την προσπάθειά τους για την εκ νέου επιβολή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της λιτότητας με το “προσωπείο του εγγυητή της ανάπτυξης” αυτή τη φορά, εκτίμησε ο βουλευτής. Η επιμονή του προέδρου της ΝΔ στο παραπάνω αφήγημα “εκφράζει το βαθύ του παράπονο, την πικρία και την απόγνωσή του γιατί έχασε όλα τα στοιχήματα που έβαλε από τη στιγμή που ανέλαβε την αρχηγία της ΝΔ, πράγμα που τον οδηγεί σε σοβαρότατα πολιτικά ατοπήματα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά την ανάλυση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2019 εστίασε κυρίως στις αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται από τις παρεμβάσεις των τελευταίων ετών αλλά και από τα θετικά μέτρα που πρόσφατα ψηφίσθηκαν και αυτά που έπονται, αναφερόμενος ενδεικτικά στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών ελ. επαγγελματιών, αυταπασχολούμενων και αγροτών, στην μείωση του φόρου επιχειρήσεων, στην επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25, στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και στην κατάργηση της διάταξης για την περικοπή των συντάξεων.

Ο Κ. Σπαρτινός έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στον αγώνα που πρέπει να δοθεί την νέα πλέον εποχή για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου και σύγχρονου κοινωνικού κράτους, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, τον απλό πολίτη, θα λειτουργεί με ισότητα, δημοκρατία και αλληλεγγύη, με σεβασμό στα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, ένα κράτος που με τις
πολιτικές του θα δίνει ελπίδα και αισιοδοξία στους νέους, θα μειώνει τις ανισότητες και θα δυναμώνει την κοινωνική συνοχή. “Αυτό είναι το δικό μας όραμα και είμαστε σίγουροι ότι η κοινωνία θα μας στηρίξει για να το οικοδομήσουμε μαζί βήμα-βήμα, γνωρίζοντας καλά ποιών τα συμφέροντα εκπροσωπεί η κάθε πολιτική δύναμη, πού οδηγούν οι βαρύγδουπες εξαγγελίες και οι διχαστικές αντιλήψεις, πού είναι το ψέμα και πού η αλήθεια, ποιός δρόμος οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο και ποιός στο φαύλο παρελθόν” , δήλωσε ο βουλευτής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=368&v=SMUQub6JzIg

Έχει διαβαστεί 1122 φορές