Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ / ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ / ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ / ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Ελπίδες ότι πλέον θα απεμπλακεί η επένδυση από τις χρόνιες κωλυσιεργίες...

Μετά από 14 χρόνια αναμονής για να κατασκευαστεί η Μαρίνα στο Μεσολόγγι το Λιμενικό Ταμείο και επίσημα δια των απαιτούμενων νομικών διαδικασιών ζητά να μπει τέλος σε αυτή την ταλαιπωρημένη "επένδυση".

Η δημοτική αρχή Λύρου είχε όλα αυτά τα χρόνια ερευνήσει, επισημάνει και αναδείξει τα στοιχεία που συνηγορούσαν ότι η ανάδοχος Εταιρεία δεν μπορεί ή δεν θέλει να προχωρήσει την επένδυση ενώ τα οικονομικά της στοιχεία πάσχουν σε ότι αφορά τις απαιτήσεις για την λειτουργία των Ανώνυμων Εταιρειών.

Μετά την διαπίστωση της κατάστασης το θέμα ήρθε στα αρμόδια όργανα οπότε και πάρθηκε η απόφαση να γίνει προσφυγή στα Δικαστήρια για την λύση της Εταιρείας . Σε αυτό είχαν συνηγορήσει τότε οι Όλγα Δασκαλή  και Π. Κατσούλης που πλέον από το νέο έτος θα βρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπώντας τους συνδυασμούς τους.

Για το ίδιο θέμα είχαν καταθέσει τις απόψεις του σχετικά με την κωλυσιεργία στην υλοποίηση της επένδυσης και οι συνδυασμοί "Συμμαχία για το Μέλλον"  και Λαϊκή Συσπείρωση .

Όπως πληροφορείται η ΑΙΧΜΗ η καθυστέρηση στην υλοποίηση των αποφάσεων (η τελευταία ελήφθη τον Ιούνιο) οφείλεται στην δυσκινησία και την γραφειοκρατία και ελπίζεται πλέον ότι έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα εμπράκτως και θα είναι η απαρχή για να σταματήσει η ομηρία και ακολουθήσει διεθνής ανοικτός διαγωνισμός για να εξευρεθεί επενδυτής με τα ανάλογα εχέγγυα ώστε να ολοκληρώσει το έργο.

Σε ανακοίνωση ο Δήμος αναφέρει:

Σε υλοποίηση της 17/19-6-23  απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και αφού ξεπεράστηκαν τα πλείστα γραφειοκρατικά εμπόδια,  κατατέθηκε την 18η  Δεκεμβρίου 2023  στο Μονομελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου αίτηση  με αίτημα τη λύση της εταιρείας  «ΜΑΡΙΝΑ ΑΕ».

Η δικάσιμος ορίστηκε για την 8η Φεβρουαρίου 2024.

Το αίτημα αυτό στηρίζεται στις συστηματικές παραλείψεις και παραβιάσεις του Νόμου που διέπει την δημοσιότητα και ορθή οικονομική λειτουργία των Ανωνύμων Εταιριών και οι οποίες καταστούν μη νόμιμη τη συνέχιση της λειτουργίας της. 

                                                                                                                                                    πηγή:www.aixmi-news.gr

Έχει διαβαστεί 168 φορές