Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Συγκίνησε η μουσική παράσταση «Όποιος πεθάνει σήμερα, χίλιες φορές πεθαίνει»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Συγκίνησε η μουσική παράσταση «Όποιος πεθάνει σήμερα, χίλιες φορές πεθαίνει»

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Συγκίνησε η μουσική παράσταση «Όποιος πεθάνει σήμερα, χίλιες φορές πεθαίνει»

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής στο πιάνο, ο τραγουδιστής Θοδωρής Βουτσικάκης, η αφηγήτρια Μαρίνα Καλογήρου και η τσελίστρια Στέλλα Στέμπρελη, προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερ. Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας

στο Μεσολόγγι, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την μουσική παράσταση «Όποιος πεθάνει σήμερα, χίλιες φορές πεθαίνει», χθες Τρίτη, 16 Απριλίου 2024.

 

Το μουσικό πρόγραμμα που συνδύαζε αφήγηση, τραγούδι και μελωδία, χωριζόταν σε δύο τμήματα, στο «Δειλινό και Άγιο Φως», που αφορούσε την μάχη και τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη και ήταν βασισμένο σε δημοτική ποίηση, και το τμήμα της «Παλιγγενεσίας», το οποίο βασίζονταν σε ποίηση εμπνευσμένη από την ελληνική επανάσταση του 1821.

 

Ο ιδιαίτερος αυτός συνδυασμός δημοτικών τραγουδιών, μουσικής, απαγγελίας και ποίησης, προκάλεσε συγκίνηση στο ακροατήριο που χειροκρότησε ενθουσιασμένο τους συντελεστές αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Ιερή Πόλης Μεσολογγίου στο πλαίσιο των εορτασμών για την 198η επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου.

 

Το πρόγραμμα των Εορτασμών συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, με την εκδήλωση «Η παρακαταθήκη του Λόρδου Βύρωνα: Το αποτύπωμα του κορυφαίου φιλέλληνα στην ιστορία και την τέχνη», με αφορμή τα 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, η οποία συνδιοργανώνεται από τον Δήμο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας», με τη συμμετοχή της δημοσιογράφου Βίκης Φλέσσα.

 

Ώρα εκδήλωσης: 19:00, Μουσείο Ιστορίας & Τέχνης – Πινακοθήκη, Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη.


Έχει διαβαστεί 584 φορές

  •