Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Τελικά, τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα; Σάκης Αρναούτογλου: Υπάρχει μεγάλη διχογνωμία των μετεωρολόγων
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Τελικά, τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα; Σάκης Αρναούτογλου: Υπάρχει μεγάλη διχογνωμία των μετεωρολόγων

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τελικά, τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα; Σάκης Αρναούτογλου: Υπάρχει μεγάλη διχογνωμία των μετεωρολόγων

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, αυτή η εβδομάδα θα κυλήσει με άστατο καιρό, ενώ το επόμενο 48ωρο θα κρυώσει σημαντικά ο καιρός σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Όχι ότι θα έρθει κάποια παγωνιά, αλλά οι φυσιολογικές για τον καιρό θερμοκρασίες θα μας

Ωστόσο, από την Πέμπτη (15/12) μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε θα υπάρξει ιδιαίτερα αισθητή άνοδος του υδραργύρου, κυρίως στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, μετεωρολόγο-διευθυντή ερευνών στο meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ένα σπάνιο φαινόμενο, που αναμένεται να φέρει πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, θα «σημαδέψει» τον καιρό προ των Χριστουγέννων.

Ο Σάκης Αρναούτογλου έδειξε στο δελτίο που παρουσίασε τον λόγο για τη σημαντική αυτή διακύμανση της θερμοκρασίας.

Αρχικά και από την Τρίτη (13/12) θα έρθει στη χώρα μια «κατεβασιά» κρύου αέρα, η οποία θα κρατήσει μέχρι και την Τετάρτη 14 του μήνα, όταν και θα αρχίσει να εκτοπίζεται από πιο θερμές αέριες μάζες.

Έτσι, η ζέστη αυτή για την εποχή θα είναι αισθητή κυρίως Παρασκευή (16/12) και Σάββατο (17/12).

Από Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου την Ελλάδα θα επισκεφθούν ξανά κρύες αέριες μάζες, για τις οποίες ο μετεωρολόγος ανέφερε πως δεν θα φέρουν μαζί και τον χειμώνα. Απλώς, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια θα επανέλθει ο υδράργυρος στα φυσιολογικά επίπεδα.

Σάκης Αρναούτογλου: Τι είπε για τον καιρό των Χριστουγέννων
Έχοντας ξεκινήσει την ανάλυσή του για τον καιρό με τον οποίο αρχίζει η εβδομάδα, ο Σάκης Αρναούτογλου επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Όπως τόνισε, «δεν θα σας το πω απόψε, γιατί υπάρχει πραγματικά μια πολύ μεγάλη διχογνωμία στα προγνωστικά στοιχεία».

«Χρειαζόμαστε ακόμη -σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη- τρεις με τέσσερις ημέρες για να διαμορφώσουμε μια εικόνα καλύτερη για την εικόνα των Χριστουγέννων», τόνισε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, που συμπλήρωσε ότι όλα είναι ανοικτά.


Έχει διαβαστεί 468 φορές