Μετάβαση στο περιεχόμενο
Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Τέσσερις ακόμα προσβάσιμες παραλίες στη στη Ναυπακτία
  • Αγρίνιο: Εξιχνιάστηκαν δυο κλοπές σε φανοποιείο και αθλητικό κέντροΗ δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας.
  •  Ε.Α. Πατρών - Α.Ε.Π. Ολυμπιάς | Play Off Aνόδου A1 EΣΚΑΗ - 1ος ΗμιτελικόςLIVE
  • Ενημερωτικές και βιωματικές δράσεις για την οδική ασφάλεια σε μαθητές σχολείων της ΝαυπακτίαςΣτις δράσεις συμμετείχαν περισσότεροι από -140- μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίου
  • Υπογράφηκε η παραχώρηση της έκτασης για την ανέγερση του σύγχρονου Καλλιτεχνικού Σχολείου στο ΜεσολόγγιΤο Καλλιτεχνικό Σχολείο Μεσολογγίου αποτελεί ένα από τα μόλις εννέα που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα
  • Δήμος Δελφών: Εγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού για υποδομές πρόσβασης ατόμων με κινητικά  προβλήματα σε τέσσερις ακόμα παραλίεςΗ παρέμβαση αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των παραλιών Αγίου Βασιλείου, Αγίων Πάντων, Τροκαντερού και Αγίου Μηνά
Αγρίνιο: Εξιχνιάστηκαν δυο κλοπές σε φανοποιείο και αθλητικό κέντρο1  Ε.Α. Πατρών - Α.Ε.Π. Ολυμπιάς | Play Off Aνόδου A1 EΣΚΑΗ - 1ος Ημιτελικός2 Ενημερωτικές και βιωματικές δράσεις για την οδική ασφάλεια σε μαθητές σχολείων της Ναυπακτίας3 Υπογράφηκε η παραχώρηση της έκτασης για την ανέγερση του σύγχρονου Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Μεσολόγγι4 Δήμος Δελφών: Εγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού για υποδομές πρόσβασης ατόμων με κινητικά  προβλήματα σε τέσσερις ακόμα παραλίες5

Τέσσερις ακόμα προσβάσιμες παραλίες στη στη Ναυπακτία

από LEPANTO RTV
Τέσσερις ακόμα προσβάσιμες παραλίες στη στη Ναυπακτία

Τέσσερις ακόμη παραλίες της Ναυπακτίας και συγκεκριμένα η Κάτω Βασιλική, το Αντίρριο, η Παλαιοπαναγιά και η Ψανή.

Οι παραλίες αποκτούν σύντομα πλήρη υποδομή προσβασιμότητας, ενισχύοντας το δίκτυο των προσβάσιμων παραλιών του Δήμου και καθιστώντας τη θάλασσα πραγματικά ανοιχτή για όλους.

Μέσα από το έργο «Δημιουργία Προσβάσιμων Παραλιών στο Δήμο Ναυπακτίας», θα εγκατασταθούν σύγχρονα συστήματα πρόσβασης για άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα, που θα επιτρέπουν την αυτόνομη είσοδο στη θάλασσα, την ασφαλή παραμονή στην παραλία και τη χρήση βοηθητικών υποδομών.

Πιο συγκεκριμένα, στις τέσσερις παραλίες θα τοποθετηθούν:
• Μηχανισμοί αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα (Seatrac).
• Ξύλινοι διάδρομοι, αποδυτήρια και WC ΑμεΑ.
• Ομπρέλες, ξαπλώστρες ειδικού τύπου και χώροι σκίασης.
• Συστήματα τηλεμετρίας και συναγερμού για την ασφάλεια των λουομένων.
• Ειδική σήμανση και εξοπλισμός ενημέρωσης.

Με τη νέα αυτή παρέμβαση, η Ναυπακτία συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στους δήμους της χώρας που εξασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση στον τουρισμό και στο φυσικό περιβάλλον για όλους τους πολίτες και επισκέπτες της.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας δήλωσε: «Η πρόσβαση στη θάλασσα είναι δικαίωμα όλων. Με τις νέες παρεμβάσεις στις παραλίες μας κάνουμε πράξη έναν ακόμη στόχο κοινωνικής ισότητας και τουριστικής αναβάθμισης, που αναδεικνύει τη Ναυπακτία σε τόπο που σέβεται, φροντίζει και συμπεριλαμβάνει όλους».
Το έργο εντάσσεται στο Υποέργο 6 «Προσβάσιμες Παραλίες» της Δράσης «Τουριστική Ανάπτυξη» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGenerationEU με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 272.000 περίπου ευρώ.

Έχει διαβαστεί 224 φορές

Ροή Ειδήσεων

Πολιτισμός

Με συγκίνηση και τιμή πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Ντάπιας «Λουνέτα» στο Μεσολόγγι

Με έκδηλη την ιστορική συγκίνηση, το αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος και την ύψιστη συμβολική σημασία, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 20 Μαΐου 2026, η τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου της Ντάπιας «Λουνέτα» στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.