Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 6 ΝΕΚΡΩΝ, ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΦΟΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΠΡΙΝ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΤΣΗ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 6 ΝΕΚΡΩΝ, ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΦΟΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΠΡΙΝ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΤΣΗ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 6 ΝΕΚΡΩΝ, ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΦΟΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΠΡΙΝ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΤΣΗ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών:

Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπουλου, του 53χρονου Βασίλη Κυριακόπουλο, του Γιάννη Καυκά, 25 χρόνων, της 25χρονης Όλγας Στραγγαλινού, του 23χρονου Δημήτρη Σεϊτανίδη και της Γεωργίας Βέρρα, 24 χρόνων.Στις 11 το πρωί τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο, στη διασταύρωση των οδών Βότση και Όθωνος Αμαλίας, στο σημείο όπου ο Δήμος Πατρέων ανήγειρε μνημείο για τα θύματα, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, της Αντιδημάρχου Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, του Αντιπεριφερειάρχη Τάκη Παπαδόπουλου, του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα σπουδαία και πάλι» Βασίλη Αϊβαλή, του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «σπιράλ», Θάνου Δούρου και συγγενών των θυμάτων, που απέτισαν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συμπολίτες μας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης, αμέσως μετά το μνημόσυνο: «Για μια ακόμα χρονιά είμαστε εδώ να τιμήσουμε τους νεκρούς μας. Δεν ξεχνάμε τα αθώα θύματα. Είμαστε μαζί με τους ανθρώπους τους που έμειναν πίσω με τον πόνο της απώλειας. Βγάζουμε τα συμπεράσματά μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτό που οδηγεί στο να έχουμε αθώα θύματα. Αλλά για να μην ξανασυμβεί, πρέπει να εντοπίσουμε τις αιτίες αυτών των φαινομένων και να τις καταπολεμήσουμε. Πρέπει να σταματήσουν οι ανταγωνισμοί και η κυριαρχία των συμφερόντων, να κυριαρχήσει η λογική. Θέλουμε μια κοινωνία που κουμάντο θα κάνουν αυτοί που δεν έχουν κανένα μένος ενάντια σε άλλους ανθρώπους ή λαούς. Αγωνιζόμαστε, να κυριαρχεί παντού η ανθρωπιά. Να μην εμπλέκονται οι λαοί σε πολέμους και να μην γεννώνται μίση ανάμεσά τους για τα συμφέροντα κάποιων λίγων. Προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί».

Έχει διαβαστεί 42 φορές