Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Τζωρτζίνα: Βρέθηκε βιολογικό υλικό του κοριτσιού που είχε ληφθεί στο Καραμανδάνειο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Τζωρτζίνα: Βρέθηκε βιολογικό υλικό του κοριτσιού που είχε ληφθεί στο Καραμανδάνειο

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τζωρτζίνα: Βρέθηκε βιολογικό υλικό του κοριτσιού που είχε ληφθεί στο Καραμανδάνειο

Πριν την τετραπληγία

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας μετά τις πληροφορίες για εύρεση νέου βιολογικού υλικού του κοριτσιού στα εργαστήρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για αίμα το οποίο είχε ληφθεί πριν την ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή, τον Απρίλιο του 2021, που οδήγησε τη Τζωρτζίνα στην τετραπληγία.

Η ανάλυση του βιολογικού υλικού αναμένεται να βοηθήσει στις έρευνες για το κατά πόσο είχε χορηγηθεί -πέραν των ιατρικών πράξεων- κεταμίνη ή κάποια άλλη φαρμακευτική ουσία στην 9χρονη, πριν τη δολοφονία της τον Ιανουάριο του 2022.

Ανάλογα τα ευρήματα, δεν αποκλείεται η άσκηση συμπληρωματικής ποινική δίωξης σε βάρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου,η οποία θα αφορά την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας και τον Απρίλιο του 2021

Υπενθυμίζεται ότι σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τον αιφνίδιο θάνατο της έξι μηνών μικρής της αδερφής, Ίριδας, η Τζωρτζίνα εισήχθη στις 8 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με τη μητέρα της να αναφέρει πως η 9χρονη είχε σπασμούς, οι οποίοι δεν επιβεβαιώθηκαν από τις εξετάσεις.

Τρεις ημέρες μετά, οι γιατροί κλήθηκαν στον θάλαμο νοσηλείας και βρήκαν την Τζωρτζίνα ωχρή και χωρίς σφυγμό. Το κορίτσι δεν ανταποκρινόταν και για τον λόγο αυτό προχώρησαν σε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για πάνω από 50 λεπτά. Το παιδί επέζησε, όμως, είχε υποστεί υποξική – ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, η 33χρονη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της- φέρεται να αναζήτησε διαζεπάμη, που ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των βενζινοδιαζεπινών, μέσω γνωστής ιστοσελίδας φαρμακευτικών σκευασμάτων. Από την τοξικολογική εξέταση με ημερομηνία στο αίμα της Τζωρτζίνας που ελήφθη μετά την ανακοπή, διαπιστώθηκαν βενζινοδιαζεπίνες.


Έχει διαβαστεί 535 φορές