Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Δυτική Αχαϊα: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Άγγελος Στεργιόπουλος
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Δυτική Αχαϊα: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Άγγελος Στεργιόπουλος

από Αλέξανδρος Κογκόλης

«ΕΛΠΙΔΑ» - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ»

Στη δημοσιότητα δίνεται σήμερα η Διακήρυξη του αυτοδιοικητικού συνδυασμού, με την ονομασία «ΕΛΠΙΔΑ» - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ».

Επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος, Άγγελος Στεργιόπουλος.

Ο γνωστός δικηγόρος, με πλούσια δράση στους κοινωνικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις για τα συμφέροντα της περιοχής του και μακρά εμπειρία στο χώρο της αυτοδιοίκησης, δηλώνει για ακόμη μια φορά παρών.

Την κάθοδο του κ. Στεργιόπουλου στις εκλογές του Μαϊου του 2019, ενθάρρυναν πολίτες από ολόκληρο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα, νέοι και νέες με όραμα και ανησυχίες για τη Δυτική Αχαϊα, όπως και εμπειρότατα αυτοδιοικητικά στελέχη.

Η ΔΙΑΞΗΡΥΞΗ:

Εμείς, οι ενεργοί, ελεύθεροι πολίτες, έμπειροι αυτοδιοικητικοί  συναντηθήκαμε με νέους ανήσυχους πολίτες και συγκροτήσαμε τη νέα αυτοδιοικητική παράταξη, με την ονομασία ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΑΧΑΙΑΣ». Απευθύνουμε γενικό κάλεσμα συμπόρευσης σε ΟΛΟΥΣ.

Τούτο μας έκανε η ανάγκη προκειμένου να εξαφανίσουμε τα δεινά που μας έφεραν όλα αυτά τα χρόνια οι προηγούμενες δημοτικές αρχές: Να συγκροτήσουμε με Αρχές και ιδέες τη νέα αυτοδιοικητική παράταξη, την «ΕΛΠΙΔΑ» για να εξαφανίσουμε τις πολιτικές των συμφερόντων και των πολιτικών συναλλαγών.

Ολοι εμείς με τις θέσεις μας και τις αρχές μας, μαζί με την κοινωνία που απελευθερώθηκε από τα βαρίδια και τις μικροπολιτικές των υποσχέσεων και των συναλλαγών, θα λειτουργήσουμε ως αντίδοτο στην κοινωνική απραξία, τη διαφθορά και την αναξιοκρατία. Η «ΕΛΠΙΔΑ» θα εξαφανίσει τις συμφορές που προκλήθηκαν από το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας.

Εμείς οι ελεύθεροι πολίτες θα σταματήσουμε τον πολιτικό κατήφορο της κοινωνίας, που είναι αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών συμπεριφορών των δημοτικών αρχών, της διοίκησης των τελευταίων χρόνων, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε παρατεταμένη στασιμότητα, διοικείται από πολιτικές παρέες και πολιτικούς φίλους. Παρέες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τη δημοτική εξουσία αλλά που χρησιμοποιούν τις ίδιες ακριβώς πρακτικές. Υπάρχει η φιλοσοφία των δικών μας και των άλλων, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που πρέπει να σταματήσουν στο χθες. Εμείς θέλουμε να απελευθερώσουμε και να ενώσουμε την κοινωνία που οι δημοτικές αρχές την ήθελαν υποταγμένη, χωρίς ιδανικά και προορισμούς, γι’ αυτό και καλούμε τους νέους να μπουν μπροστά για να ανατρέψουν την στασιμότητα, το παλαιό και ότι ανέντιμο  υπάρχει στην πολιτική ζωή, να θεμελιώσουμε μαζί την αξιοκρατία και να σχεδιάσουμε το μέλλον.

Το πήραμε λοιπόν απόφαση και για αυτό προχωρήσαμε στη δημιουργία της νέας αυτής παράταξης, με έμπειρους αυτοδιοικητικούς και με  νέους ανθρώπους. Με την «ΕΛΠΙΔΑ» ως αντίδοτο της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης, ελπίζουμε όλοι εμείς, η κοινωνία της Δυτικής Αχαΐας, το βράδυ των εκλογών του Μαΐου του 2019 να πανηγυρίζουμε για μια νέα ημέρα, ημέρα απελευθέρωσης από τις αυτοδιοικητικές υποταγές, μια ημέρα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων.   

Εμείς είμαστε ενεργοί δημότες της εργασίας και της ανάπτυξης και πιστεύουμε στην ευημερία και στην πρόοδο του Δήμου μας. Αυτά δεν είναι αυτονόητα αλλά απαιτούν γνώση, εμπειρία, διάθεση, δουλειά για δημοτική προσφορά και αγώνα για την ολοκλήρωσή τους. Θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις της κοινωνίας με τους δημότες πρωταγωνιστές στην κοινή προσπάθεια για ένα γόνιμο μέλλον της περιοχής.

Θέλουμε ανθρώπους εργατικούς, άξιους που ότι πέτυχαν να είναι αποτέλεσμα της δουλειάς τους και όχι της εύνοιας και των προστατών τους. Αυτούς που πιστεύουν στην αξιοκρατία και όχι στην ευνοιοκρατία. Θέλουμε έντιμους ανθρώπους που δεν αποζητούν το αξίωμα για να επιβιώσουν αλλά βασικές αρχές και προτεραιότητες. Εμείς οι «Ελεύθεροι Πολίτες Δυτικής Αχαΐας» ενώσαμε τις δυνάμεις της εργατικής προόδου, της αξιοκρατίας, της εντιμότητας και της διαφάνειας και θεωρούμε ότι πρέπει να διεκδικήσουμε την αξιοκρατία και την διαφάνεια των προγραμμάτων κατά της ανεργίας, με στόχο την μόνιμη απασχόληση και την εξασφάλιση της προστασίας των κοινωνικών αγαθών, του νερού, της καθαριότητας του Δήμου και της ενέργειας. Πρέπει να περιφρουρήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα τους με παράλληλη αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Κομβικό στοιχείο της επιτυχίας είναι η εκμετάλλευση του ανθρώπινου δυναμικού βάσει των δεξιοτήτων με αξιολόγηση και αξιοκρατία.

Ως κοινωνική αυτοδιοικητική παράταξη είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, παρεμβάσεις και ιδέες, γι΄αυτό και καλούμε όλους τους δημότες της Δυτικής Αχαΐας και όλη την κοινωνία να είναι σε εγρήγορση, συμμετοχή και δουλειά. Ιδιαίτερα τους νέους να συμμετέχουν για να δουλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή μας, με τη συμμετοχή όλων, γιατί μόνο έτσι θα κάνουμε τη διαφορά. Να συνεργαστούμε για την δημιουργία καλύτερων συνθηκών για την πόλη και τα χωριά μας που δοκιμάζονται από την αδιαφορία των δημοτικών αρχών.

Ο Δήμος μας πρέπει να είναι προστάτης της ποιότητας ζωής μας και του φυσικού περιβάλλοντος. Πάμε να παλέψουμε και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την ανακατανομή των δημόσιων πόρων, από την Κεντρική Διοίκηση προς την Αυτοδιοίκηση.

Θέλουμε νέα αντίληψη στα Δημοσιονομικά του Δήμου με αύξηση των εσόδων,  από την ορθολογιστική εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας, χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών αλλά μείωση αυτών για τις ευπαθείς ομάδες που πρέπει να έχουν μειωμένους δημοτικούς φόρους και τελη.  Αυτό απαιτεί μια χρηστή διοίκηση στο Δήμο με διαφανή διαχείριση των διαθεσίμων πόρων, σύμφωνα με τις αρχές της αποδοτικότητας, με πλήρη αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού που στοχεύουν σε ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Η δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης στην πόλη και στο χωριό με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη και των ανθρώπων της νέας γενιάς, η  δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου που θα αγκαλιάσει τους πολίτες και ειδικότερα τους νέους ανθρώπους

 Θα μπούμε ως ανάχωμα και εμπόδιο στις κοινωνικές διακρίσεις, στα κατεστημένα, στην αδιαφάνεια, προχειρότητα και την έλλειψη στρατηγικής, θα απομακρύνουμε τα ήδη και ίδια κουρασμένα πρόσωπα που έχουν τις ίδιες στρατηγικές και τακτικές και αυτούς που χρησιμοποιούν τις δημόσιες καρέκλες προκειμένου να μεταφέρουν το γκρίζο διοικητικό περιβάλλον στον Δήμο μας.  

Θέλουμε να σχεδιάσουμε με την Κοινωνία για την Κοινωνία, δε νοούμε καμιά δράση που δεν λαμβάνει ως πρωταρχική προδιαγραφή την προστασία αλλα και την ανάδειξη του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε. Το περιβάλλον, η οικολογία, η βιώσιμη κινητικότητα, η συμμαχικότητα, η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και η αλληλεγγύη, έννοιες που πρέπει να γίνουν πράξη και όχι να μείνουν μόνο σε προεκλογικά φυλλάδια.

Η αυτοδιοικητική παρουσία έχει φτωχύνει. Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στον πολιτικό και προγραμματικό λόγο, καθώς όλα κινούνται μέσα από μικροσυμφέροντα και πολιτικές συναλλαγές.

Η διαχείριση  των απορριμμάτων που μας αφορά άμεσα, καθόσον έχει θεσμοθετηθεί στον Δήμο μας η λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων, πρέπει να διαχειριστεί από ανθρώπους που αγαπάνε την περιοχή, που ενδιαφέρονται και σέβονται το περιβάλλον και την οικολογία.

Στοχεύουμε σε καθαρές πόλεις και χωριά, με ορθολογική χρήση και διαχείριση των υπαρχόντων κοινοχρήστων χώρων και την δημιουργία νέων χώρων αναψυχής.

Στοχεύουμε στην επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης, για την ποσοτική και ποιοτική επάρκεια του ζωτικού αυτού αγαθού, του νερού, αφού εξαιτίας της κακής λειτουργία της ΔΕΥΑΔ δοκιμάζεται όλος ο Δήμος μας από λειψυδρία, ιδίως κατά την θερινή περίοδο.

Σωστή λειτουργία και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού για την  ένταξη της  υπηρεσίας σε πρόγραμμα επέκτασης, για να καλύψουμε τις ανάγκες του ηλεκτροφωτισμού σε όλες τα απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου μας, όπου  λειτουργούν μονάδες παραγωγικές και κτηνοτροφικές       

Όσον άφορα τη διαχείριση του φράγματος  Πείρου-Παραπείρου στόχος μας είναι να έχουμε ένα έργο ολοκληρωμένο και λειτουργικό, που την διαχείριση θα αναλάβει ένας ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  φορέας, με την συμμετοχή του Εθνικού δημόσιου οργανισμού υδατίνων πόρων, που θα αναλάβει με νομοθετική ρύθμιση, τον έλεγχο των υποδομών του φράγματος και του ηλεκτρομηχανολογικού  εξοπλισμού. Οι τρεις Δήμοι  Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου θα αναλάβουν μόνο την διαχείριση διανομής του νερού.   

Ήρθε η ώρα του ανεξάρτητου και ελευθέρου πολίτη της Δυτικής  Αχαΐας ήρθε η ώρα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την Δυτική Αχαΐα

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ»

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ –ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

Έχει διαβαστεί 1498 φορές